Rekordszinten a decentralizált Web3-tárcát használók száma

-

A második negyedévben rekordot döntött a Web3 egyedi napi aktív tárcák száma, de a DappRadar figyelmeztetett, hogy a növekedés mögött az airdropok állhatnak.

A napi egyedi aktív tárcák (dUAW) száma a negyedév során megközelítőleg 10 millió volt, ami 40%-os növekedést jelent az első negyedévhez képest, és az eddig elért legmagasabb szám.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentés szerint „[a] DApp [decentralizált alkalmazás] iparág minden szektorában jelentős növekedés tapasztalható, ami hozzájárul az általános emelkedő pályához”.

Web3
Forrás: DappRadar

A legnagyobb százalékos növekedést a közösségi szektorban tapasztalták, ahol a dUAW több mint 66%-kal nőtt, amit az olyan alkalmazások, mint a Fantasy.top és az UXLINK hajtottak.

A blokklánc-szerencsejáték szektor is több felhasználót regisztrált a negyedév során, bár az összesített részesedése kissé csökkent a többi szektorhoz képest.

A non-fungible token (NFT) piactereken 2023 első negyedéve óta a legmagasabb volt a használat, elérve a 4 milliárd dolláros kereskedési volument.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A negyedév során több mint 14,9 millió egyedi NFT-kereskedés történt. A Magic Eden NFT-piactér piaci részesedése 17%-ról 22%-ra nőtt, míg a vezető Blur dominanciája a felére csökkent, 31%-os piaci részesedésre esett vissza.

Az Uniswap és a Raydium decentralizált tőzsdéken két számjegyű vagy annál nagyobb növekedést tapasztaltak a dUAW tekintetében, mivel a memecoin kereskedők ezekbe az alkalmazásokba tömörültek.

Az Uniswap felhasználóinak száma 80%-kal, a Raydiumé pedig 134%-kal nőtt.

Forrás: DappRadar

A felhasználók számának növekedése ellenére a decentralizált pénzügyi alkalmazásokba zárolt kriptopénzek (TVL) összértéke 7 milliárd dollárral csökkent, ami 4%-os visszaesést jelent az előző negyedévhez képest.

A Tron és az Arbitrum különösen súlyosan érintett, 17%-kal, illetve 9%-kal csökkent a TVL-jük.

Az Ethereum Layer-2 Linea és Base mutattak kiugró értékeket a negyedévben, mivel a Linea TVL-je 420%-kal, a Base-é pedig 44%-kal nőtt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A DappRadar arra figyelmeztetett, hogy a dUAW második negyedévi óriási növekedése nem biztos, hogy fenntartható.

Részben az „airdrop farming”, vagyis az a gyakorlat, amikor az ember az airdroppolt tokenek reményében hajtja végre a műveleteket, hogy jutalomként tokeneket kapjon. Mind a Blast, mind a zkSync airdropja júniusban történt.

A jelentés szerint a dUAW növekedésének fenntartásához „elengedhetetlen, hogy a kiváló felhasználói élményre, a robusztus ütemtervekre és az erős fejlesztői csapatokra összpontosítsunk”.

Olvastad már? Mikor emelkedik újra a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!