Mikor emelkedik újra a kriptopiac?

-

Az Mt. Gox hitelezőknek történő folyamatos visszafizetések súlyosbítják a kriptopesszimizmus jelenlegi hullámát, amelyet a Bitcoin (BTC) bányászok és bálnák fokozott eladási nyomása hajt.

A Glassnode on-chain adatai szerint a múlt héten több mint 21.000 Bitcoint, több mint 1,2 milliárd dollár értékben utaltak át kriptopénz-tőzsdékre.

Az on-chain adatokból kiderül, hogy több Bitcoin és Ethereum (ETH) bálnát, akik különböző decentralizált alkalmazásokon (Dapps) hiteleket biztosítottak, felszámoltak az elmúlt 24 órában.

kriptopiac
Forrás: X

Ez jelentős hatással volt a piac stabilitására, hozzájárulva az eladási nyomás megugrásához.

Az elmúlt 24 órában több mint 636 millió dollárt likvidáltak a kripto-derivatívák kereskedéséből, ami elsősorban a long kereskedőket érintette.

A tömeges likvidálás fokozta a piaci volatilitást, tükrözve a befektetők általános félelemérzetét.

Ahogy arról a beszámoltunk, a félelem és kapzsiság indexe 44-ről (semleges) 29-re (félelem) zuhant az elmúlt 24 órában. Ez a hirtelen csökkenés rávilágít a növekvő befektetői aggodalomra és bizonytalanságra a piacon.

Mi a következő lépés a Bitcoin számára?

Az Mt. Gox a következő három hónapban folytatja kriptodisztribúcióját, valamint a német és az amerikai kormány folyamatos Bitcoin-értékesítésével a piac az FTX összeomlására emlékeztető nagy kapituláció előtt áll.

Technikai szempontból, ha a Bitcoin nem tudja tartani az 56.000 dolláros támaszszintet, akkor rövid távon 52.500 dollár körül találhat szilárd támaszt. Ez a potenciális esés aláhúzza a piac törékeny állapotát.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Bika ciklus kilátások: Tanulságok a múltból

A jelenlegi visszaesés ellenére nem lehet teljesen elvetni a 2024-es kriptobika bika ciklus csúcsának lehetőségét.

A korábbi nagy bikaciklusok történelmi mintái arra utalnak, hogy a rally még messze nem ért véget.

Néhány elemző szerint a 2024-es ciklus a 2017-es ciklust tükrözi, amely több 25-30 százalékos visszalépést is látott, mielőtt 20.000 dollár körül tetőzött.

A Matrixport fenntartja, hogy a kripto bikaciklus végül lendületet fog venni, különösen az amerikai általános választások közeledtével és a várható kamatcsökkentésekkel.

Ezenkívül a kriptopiac várhatóan követni fogja a főbb részvényindexeket, például az S&P 500-at, amelyek a közelmúltban új történelmi csúcsokat értek el.

Olvastad már? A Binance vezetője elárulta, miért a Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!