9 hetes mélyponton a bitcoin árfolyama – miért?

-

A Bitcoin árfolyama július 4-én már harmadik egymást követő napon esett vissza, hatalmas piros gyertyát nyomtatva a BTC/USDT napi grafikonon, miközben élesen átesett az 58.000 dolláron.

A csökkenés során a Bitcoin kilenchetes mélypontra esett, és október óta először veszítette el a 200 napos egyszerű mozgóátlag (SMA) feletti értékét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


bitcoin árfolyama
Bitcoin árfolyama – napi grafikon. Forrás: TradingView

A legutóbbi csökkenést a spotpiacok egyértelmű iránya hiányának, Jerome Powell Fed-elnök megjegyzéseinek és a több tényezőből eredő folyamatos eladási oldalról érkező nyomásnak tulajdonították.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A német kormány BTC-t árul

A német kormány folyamatos Bitcoin-eladása további kínálati nyomást gyakorolt a piacra.

Az Arkham Intelligence on-chain analitikai platform szerint a német kormány július 1-jén 1500 BTC-t utalt át különböző kriptotőzsdékre.

A pénztárca július 2-án további 832,7 BTC-t mozgatott négy egyedi tranzakcióban, majd július 4-én további 3000 BTC-t.

A nagy tulajdonosok még mindig több coint vesznek fel

Érdekes módon a mély zsebű befektetők egyre többet vásárolnak a kriptovaluták zászlóshajójából, nem riadva vissza a piac változékony árfolyam-ingadozásaitól sem.

A Santiment megfigyelte a hét elején, hogy a legalább 10 coint birtokló tárcák az elmúlt hat hónapban 1,07%-kal növelték a közös készletüket, és 16,17 millió BTC-vel rekordot értek el.

A hatalmas USDT és USDC-tulajdonosok tárcáiban bekövetkezett változások támogatják e nagy BTC-tulajdonosok tevékenységét.

A 100.000 és 1 millió USDT közötti tárcák a teljes Tether-kínálat 30,3%-át, míg a 100.000 és 1 millió USDC közötti tárcák az USD Coin-kínálat 34,2%-át teszik ki.

A Santiment megjegyezte, hogy ezek a számok 5,37%-os, illetve 1,99%-os csökkenést jelentenek a fél évvel ezelőtti állapotokhoz képest.

A Bitcoin bálnák ezenfelül aktívan halmoztak a 60.000 dollár alatti mélypontokon.

Az IntoTheBlock adatai szerint a Bitcoin-kínálat több mint 0,1%-át birtokló nagy Bitcoin-bálnák az elmúlt 30 napban több mint 55 ezer BTC pozitív áramlását regisztrálták.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Intézményi érdekek

Még akkor is, amikor a Bitcoin a gyengeség jeleit mutatta, a tőzsdén jegyzett vállalatok továbbra is egyre többet vásároltak az eszközből.

A BitcoinTreasuries.net adataiból kiderült, hogy július 4-én világszerte 321 802 BTC volt a részvénytársaságok összesített tulajdonában, élén a MicroStrategy céggel, amely 226 331 BTC-t birtokolt.

A japán székhelyű Metaplanet ezen a héten bejelentette, hogy 20,2 BTC-vel bővítette mérlegét.

A befektetési vállalkozás az elmúlt három hónapban – április 23-án, május 10-én és június 10-én – Bitcoin-vásárlásokat hajtott végre. A legutóbbi vásárlás a negyedik, amivel a cég teljes állománya 161,27 BTC-re emelkedett.

Salvador hasonlóan folytatta a napi 1 BTC vásárlás sorozatát. Márciusban Nayib Bukele elnök az ország BTC-állományának nagy részét egy fizikai páncélteremben tárolt hideg pénztárcába helyezte át.

A BitInfoCharts adatai szerint ez a pénztárca a cikk írásakor 5600 BTC-t tartott, több mint 400 millió dollár értékben.

A bitcoin árfolyamának mozgása

A kritikus támasz MA 10 hónap óta először történő újbóli tesztelése aláhúzta a piaci félelmeket a ciklus tetejéről.

Az Alternative.me kripto Fear and Greed Index tracker kilenc pontot esett július 1. óta, és a cikk írásakor 44 ponton áll, ahogy azt az alábbi grafikon is mutatja.

Forrás: Alternative.me.

A BTC 57.580 dolláron cserélt gazdát, ami 16,51%-os csökkenést jelent az elmúlt 30 napban, és majdnem 22%-kal maradt el a márciusban elért 73.700 dollár feletti történelmi csúcsától.

Az YTD grafikonra ráközelítve látható, hogy a jelenlegi árak alatti további eladások 12%-os csökkenést indíthatnak el az 51,500 dollár felé, ahol februárban konszolidálódott az árfolyam:

bitcoin
Forrás: TradingView

Egy esetleges kitörés csak akkor jöhet szóba, ha a BTC árfolyama ki tud emelkedni a június közepe óta tartó csökkenő trendből.

Olvastad már? Mt. Gox minden készen áll, hogy 9900%-os megtérülést nyújtson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!