Egy német parlamenti képviselő az elhamarkodott bitcoineladások befejezését sürgeti

-

Joana Cotar német parlamenti képviselő szerint a Bitcoin tömeges eladása nem „észszerű” és „produktív”, mivel azt a kincstári eszközök diverzifikálására és a valuta leértékelődése elleni védelemre lehetne használni.

Joana Cotar német törvényhozó és Bitcoin-aktivista sürgette a kormányt, hogy hagyjon fel a Bitcoin „elhamarkodott” eladási hullámával, és fogadja el „stratégiai tartalékvalutaként”, hogy megvédje a hagyományos rendszer kockázataitól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„[Arra] kérem önöket, hogy tartózkodjanak az állami tulajdonban lévő Bitcoin elhamarkodott eladásától” – írta a Bitcoin-barát politikus július 4-én a német kormány tagjainak.

Cotar szerint a Bitcoin segíthet Németországnak diverzifikálni kincstári eszközeit, védelmet nyújtani az infláció és a valuta leértékelődése ellen, és előmozdíthatja az innovációt az országban.

A további eladás nem „észszerű” és „kontraproduktív” az ország számára – mondta Cotar, aki a levelet arra is felhasználta, hogy meghívjon négy német politikust a „Bitcoin-stratégiák a nemzetállamok számára” című, 2023. októberi rendezvényre, hogy tippeket adjon társainak.

A német kormány június 19. óta 7583 bitcoint adott el – jelenlegi árfolyamon 434,9 millió dollár értékben – az Arkham Intelligence kriptopénz hírszerző platform szerint.

A legutóbbi eladási hullámban 172 millió dollár értékű átutalás történt július 4-én a Coinbase, Kraken és Bitstamp kriptopénztőzsdékre.

A német kormány kezében jelenleg csak 42.274 Bitcoin van, 2,4 milliárd dollár értékben.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Cotar azt szeretné, ha a tömeges eladásoknak most azonnal véget vetnének, hangsúlyozva, hogy a Bitcoin erősítheti az ország gazdasági függetlenségét és növelheti ellenálló képességét a külső pénzügyi bizonytalanságokkal szemben.

„Az elidegenítés helyett azt javaslom, hogy dolgozzunk ki egy átfogó Bitcoin-stratégiát. Ez magában foglalhatná a Bitcoin államkincstárban tartását, Bitcoin-kötvények kibocsátását vagy egy kedvező szabályozási környezet megteremtését” – mondta Cotar a nyilatkozatában.

A Bitcoin-stratégia része lenne egy olyan jogi keret létrehozása, amely elősegíti a Bitcoin-alapú innovációt és világszerte vonzza a legjobb tehetségeket.

A német kormány nem erősítette meg, hogy szándékában áll-e eladni a maradék bitcoinokat.

Németországnak azonban már van egy lelkes vevője: a Tron alapítója, Justin Sun nemrég felajánlotta, hogy megvásárolja az ország 2,3 milliárd dollár értékű Bitcoinját, hogy minimalizálja a piacra gyakorolt hatást.

A Bitcoin árfolyamának legutóbbi visszaesését azonban a Bitcoin folyamatos németországi eladásának és a Mt. Gox 9 milliárd dolláros visszatérítési tervének tulajdonítják.

A bitcoin jelenleg 55.700 dolláron kereskedik, ami 9%-os csökkenést jelent az elmúlt héten és 21%-os csökkenést az elmúlt hónapban.

Olvastad már? Mt. Gox minden készen áll, hogy 9900%-os megtérülést nyújtson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!