Mt. Gox minden készen áll, hogy 9900%-os megtérülést nyújtson

-

Az Mt. Gox régóta várt visszafizetése végre megérkezik ebben a hónapban, megkönnyebbülést hozva több mint 20.000 hitelezőnek, akik elvesztették kripto befektetéseiket a 2011-es kiberhackben, melynek során a japán tőzsde 950.000 BTC-t veszített.

Historikus BTC fejezet

Sikerének csúcsán az Mt. Gox volt a világ legnagyobb Bitcoin-tőzsdéje, amely az összes dollárban lebonyolított Bitcoin-kereskedés 80%-át végezte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsde szerint azonban egy kritikus hiba miatt a tőzsde 950.000 BTC-t veszített. Az Mt. Gox 2014 februárjára csődöt jelentett.

Mindeddig mindössze 140.000 BTC-t, vagyis a teljes veszteség 14,7%-át sikerült visszaszerezni.

Gregory Greene, az egyik hitelező, aki mintegy 25 ezer dollárt veszített a hackelés során, csoportos keresetet nyújtott be a tőzsde és annak korábbi vezérigazgatója ellen.

A következő lépés

Június 24-én Nobuaki Kobayashi, az Mt. Gox csődeljárását felügyelő bíróság által kinevezett vagyonkezelő közleményt adott ki a visszafizetésekkel kapcsolatban.

A közlemény szerint széles körű intézkedéseket hoztak a biztonság, a technikai jogorvoslatok és a pénzügyi szabályozások betartása érdekében a különböző országokban, amelyekben a hitelezők lakóhellyel rendelkeznek.

Miután megerősítették az összes szükséges biztonsági intézkedést és megbeszéléseket folytattak a kriptotőzsdékkel a kifizetésekről, most már készen állnak a visszafizetések megkezdésére.

Az Arkham Intelligence adatai azt mutatják, hogy az Mt. Gox az elmúlt egy hónapban többször hajtott végre kisebb összegű befizetéseket és kivonásokat a tárcájukba és a tárcájukból.

Mt. Gox
Forrás: Arkham Intelligence

A bejelentést követően a BTC-piacon medvés hangulat söpört végig a 9 milliárd dolláros visszafizetésekre várva.

A hitelezők, akik egy évtizedet vártak, az eredeti befektetéseikhez képest figyelemre méltó, 9900%-os hozamot fognak kapni. Ugyanakkor nagy az esélye annak, hogy jelentős eladásra lehet számítani.

Ennek hatására a BTC piacán június 24. óta 20%-os esés következett be. A várakozás és az érzelmek pillanata ez azok számára, akik a visszafizetésükre várnak.

Olvastad már? A DOGE és a SHIB pánikszerű eladása? Itt van, miért rohannak a kereskedők az MTAUR-hoz!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!