Egy decentralizált hálózathoz csatlakozik a Deutsche Telekom

-

Partnerségre lépett Deutsche Telekom és a Subsquid decentralizált adatplatform, hogy dedikált Proof-of-Work-csomópontokat üzemeltessenek.

A Cointelegraph által megosztott sajtóközlemény szerint a céljuk a blokkláncadatok lekérdezése és átadása során végbemenő folyamatok biztonságának és hatékonyságának növelése.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Subsquid-hálózat PoW-csomópontjai feldolgozzák az adatkéréseket, és lekérik a kért információkat az adatfogyasztók számára.

Alexander Ebeling, a Deutsche Telekom Web3-részlegének vezetője a Cointelegraph-nak adott írásbeli tájékoztatásában elmondta:

„A Deutsche Telekom számára ez az együttműködés illeszkedik a decentralizáció felkarolására és az új, decentralizált üzleti modellek fejlesztésének támogatására irányuló stratégiai elképzeléseihez.”

Megosztás és adatkezelés

Marcel Fohrmann, a Subsquid társalapítója a Cointelegraph-nak elmondta, hogy ez a partnerség segítene „megerősíteni és biztosítani az engedély nélküli adathozzáférést” a Web3-on.

Az együttműködés a Deutsche Telekom közelmúltbeli döntését követi, miszerint validátorává válik az Ethereum layer-2 skálázási platformjának, a Polygonnak, és ezzel a hálózat 100 stakelő és validációs szolgáltatójának egyikévé válik.

Dmitry Zhelezov, a Subsquid társalapítója az adatkezelésről beszélt, és kifejtette, hogy minden egyes adatot „kriptográfiailag hitelesítenek”, hogy biztosítsák, hogy „minden releváns adat hiteles”.

„Miután [az adatokat] felvették a Subsquid Networkbe, minden adatot több tucatnyi csomópontra replikálnak a hálózaton belül, így még akkor is, ha egy csomópont kiesik, az összes adat elérhető marad a fogyasztók számára.”

Biztonsági kihívások

Az adatbiztonságról szólva Ebeling kifejtette, hogy „a biztonság továbbra is elsődleges fontosságú, mivel a vállalati szintű rendszerek a kiberfenyegetések elsődleges célpontjai”.

A Subsquid nevében Zhelezov számos kihívást sorolt fel, köztük a hatékony adatparticionálás biztosítását és a vállalati szintű biztonsági intézkedések végrehajtását egy decentralizált térben.

A Deutsche Telekom Bitcoin-bányászati tervei

Dirk Röder, a Deutsche Telekom Web3-infrastruktúráért és -megoldásokért felelős vezetője nemrég a prágai BTC Prague konferencián kijelentette, hogy a cég 2023 óta üzemeltet egy Bitcoin-csomópontot.

Amikor a Cointelegraph korábbi munkatársa, Joseph Hall megkérdezte, hogy Röder részletesen kifejti-e a „digitális monetáris fotoszintézist”, és hogy a cég bányászni fogja-e a Bitcoint, Röder azt mondta: „fogunk”.

Olvastad már? Szabályozottak lettek a Circle stablecoinjai

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

A Solana 2500 dollárig, a CYBRO és a MATIC 25 dollárig? Minden, amit tudni kell az ETH ETF indulásáról és az altcoinok jövőjéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, lélegzetvisszafojtva várja a potenciális bikafutást. Az altcoinok továbbra is csábító belépési pontokon tartózkodnak, ami egy közelgő emelkedésre utal. A legújabb suttogások a közösségben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!