Szabályozottak lettek a Circle stablecoinjai

-

A Circle által kibocsátott USDC és az EURC mostantól megfelelnek az EU kriptoeszközökről szóló szabályozásának, a MiCA-nak.

A vállalat emellett azt is bejelentette, hogy hivatalos pénzkibocsátói engedéllyel rendelkezik Franciaországban, amely mostantól európai központjaként szolgál.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szabály az szabály

A Circle, hétfőn jelentette be, hogy a dollárhoz kötött stablecoinja, az USDC és az euró alapú stablecoinja, az EURC mostantól megfelel az Európai Unió kriptoeszközökről szóló szabályozása, a MiCA előírásainak, ami jelentős mérföldkő a kriptopiac számára.

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója a közösségi médiában beszélt arról, hogy a cég így fennakadás nélkül tudja az európai felhasználóit kiszolgálni.

„A Circle az első globális stablecoin kibocsátó, amely megfelel a MiCA előírásainak. A Circle mostantól közvetlenül bocsátja ki az USDC-t és az EURC-t európai ügyfelei számára, 2024. július 1-től.”

Teljes mértékű fedezet

A kriptoeszközökről szóló törvénycsomag, amelyet közel két éve véglegesítettek és tavaly az EU Parlamentje jóváhagyott, átfogó iránymutatásokat határoz meg a stablecoinok és a digitális eszközök piaca számára.

Ez a szabályozási keret kulcsfontosságú lépésnek számít a stablecoinok mainstream elterjedésében, legyen szó fizetésekről, pénzügyekről vagy kereskedelemről.

A Circle részletesen is kifejtette, hogy minden Európában forgalomban lévő USDC és EURC hivatalosan megfelel a MiCA előírásainak, a Circle pedig 100%-os fedezetet biztosít a stablcoinjai számára, mégpedig letétben tartott euróval, a Circle France leányvállalatán keresztül.

Az európai felhasználók továbbra is kereskedhetnek, tranzakciókat hajthatnak végre, önállóan kezelhetik és használhatják ezeket a stablecoinokat a decentralizált pénzügyekben anélkül, hogy bármilyen változást tapasztalnának.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A francia kapcsolat

A Circle új kibocsátási és visszaváltási folyamatai az USDC és az EURC esetében a Circle Mint France-on keresztül zajlanak, ez a vállalat kezeli a tokenek létrehozását, illetve visszaváltását.

A vállalat azt is bejelentette, hogy megkapta a francia bankfelügyeleti hatóság, az Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution engedélyét, amely a francia banki és biztosítási felügyeleti hatóság.

A Circle kiemelte Franciaország úttörő szerepét a kriptoszabályozásban, megjegyezve, hogy az ország mostantól a vállalat európai központjaként szolgál.

Olvastad már? Az XRP és a MTAUR az új 10-szeres ATH felé tart – szerezd meg az alacsony árakat, amíg lehet!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!