A Bitcoin ETF-ek újból népszerűek lettek a befektetők körében

-

Az Egyesült Államokban bejegyzett spot Bitcoin ETF-ek jelentős napi tőke-beáramlást regisztráltak július 1-jén, összesen 129,45 millió dollár értékben.

Így már öt napja folyamatosan friss tőke érkezik a szektorba.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin ETF már most történelmet írt

Az Egyesült Államokban idén január 10-én hagyták jóvá a spot Bitcoin ETF-eket, és egy nappal később kezdték meg a kereskedést.

Az első hónapokban a nagyobb ETF kibocsátók jelentős beáramlást és kereskedési volument tapasztaltak, kivéve a Grayscale Bitcoin Trustot, amely az ETF-é való átalakulása óta főleg kivonást tapasztalt.

Soha ilyen számokat nem produkált még egyetlen ETF sem a történelem során, a Bitcoin ETF számos rekordot megdöntött. A befektetők örülnek, ez nem vitás.

Tőkebeáramlás, árfolyamugrás

A július 1-jei 129,45 millió dolláros beáramlás a legmagasabb értéknek számít majdnem egy hónapja, június 7. óta.

Ahogy a beáramlások pozitívra fordultak, a BTC ára rövid időre visszahódította a 63.000 dolláros szintet, miután közel három hétig küzdött a 62.000 dolláros ellenállási szint áttörésével.

A SoSo Value, egy elemzőplatform adatai szerint a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund regisztrálta a legmagasabb tőkebevonást, 1.030 BTC értékben, ami 65 millió dollárt jelent, ezt követte a Bitwise Bitcoin ETF 650 BTC-vel, ami 41 millió dollárt ért.

Az ARK 21Shares Bitcoin ETF 205 BTC-t vonzott, ami 13 millió dollárt ér, miközben a BlackRock iShares Bitcoin Trust és a GBTC, a két legnagyobb spot Bitcoin ETF nettó eszközérték alapján, meglepő módon nulla beáramlást tapasztalt július 1-jén.

bitcoin
Forrás: SoSoValue

Merre megy a pénz

Július 1. az ötödik egymást követő nap volt, amikor a spot BTC ETF-ek újból pozitív beáramlást regisztráltak, miután június utolsó hetében közel hét napig kizárólag kifelé ment a pénz a szektorból, azaz a befektetők eladtak.

Júniusban a spot Bitcoin ETF-ek kilenc napig kiáramlásokat és tíz napig beáramlásokat rögzítettek, ahol a kiáramlások értéke jelentősen meghaladta a beáramlásokét.

A BTC ára aztán hétfőn hegymenetbe fordult, és új heti csúcsot ért el 63.778 dollárnál.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Azonban már rögtön másnap, a korai órákban az árfolyam ismét 63.000 dollár alá esett, és a cikk írásának pillanatában 62.500 dolláron kereskedtek vele.

Bár a BTC ára helyreállt a heti mélypontjáról, amely 60.000 dollár alá is benézett, még mindig több, mint 15%-kal alacsonyabb a márciusi 73.750 dolláros történelmi csúcshoz viszonyítva.

Július történelmileg egy bika hónap a Bitcoin számára, ilyenkor szép hozamokat lehetett eddig látni, és a kereskedők, befektetők többége most is arra számít, hogy a nyár közepe pozitív eredményt hoz majd.

Olvastad már? A Binance vezetője: több szabály, több kriptofelhasználó

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

A Solana 2500 dollárig, a CYBRO és a MATIC 25 dollárig? Minden, amit tudni kell az ETH ETF indulásáról és az altcoinok jövőjéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, lélegzetvisszafojtva várja a potenciális bikafutást. Az altcoinok továbbra is csábító belépési pontokon tartózkodnak, ami egy közelgő emelkedésre utal. A legújabb suttogások a közösségben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!