Rekordot döntött az NFT-eladások mértéke a Solana platformján

-

2023 decemberében regisztrálták a Solana eddigi legnagyobb havi forgalmát az NFT eladások terén, 365 millió dollárral, az összesített forgalom mára pedig átlépte az 5 milliárd dollárt.

Az előző négy hónap során nagymértékben emelkedett a kereskedési volumen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoSlam adataiból kiderül, hogy február 23-án már 5 milliárd dollár fölött jár az összesített forgalmat mérő számláló, a felhasználók ennyi NFT-adásvételt bonyolítottak le a Solana hálózatán.

2,2 millió felhasználó adott vételi megbízást, és 1,6 millióan adtak el valamilyen tokent a piactereken. Adásvételből összesen 43 millió történt.

solana
Forrás: CryptoSlam

A tavalyi év összességében is jól telt a Solana NFT-szektora számára, bár júliustól nem tudott 40 millió dollár fölé menni a forgalom.

Októbertől viszont nagy változások kezdődtek, és megindult a hegymenet. Novemberre a volumen elérte a 82 millió dollárt, a következő hónapokban pedig sorra döntötte a rekordokat.

Ezután sem lassítottak a felhasználók, decemberre már 365 millió dolláros forgalmat bonyolítottak.

Ez nem sokkal marad el a 2021 októberi rekordtól, amikor is 373 millió dollárnyi token cserélt gazdát egyetlen hónap alatt.

Idén januárban már egy kicsit lassulni kezdett a növekedés, de így is 239 millió dollár értékben zajlott az adásvétel.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A cikk írásakor a februári volumen 161 milli dolláron áll. A Solana összesített NFT forgalma az utóbbi kilenc hónap során jelentős mértékben nőtt, és átlépte az 1 milliárd dolláros mérföldkövet.

A decemberi felugrás egybeesett a SOL token ralijával, amely szinten decemberben indult.

December 26-án a token árfolyama új rekordot ért el 121 dolláron, a CoinGecko adatai alapján, a havi forgalma pedig meghaladta az 5,7 milliárd dollárt.

solana
Forrás: CoinGecko

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!