A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

-

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a 63.000 dolláros szintet.

Az optimista előrejelzés több olyan kulcsfontosságú fejleményben és gazdasági mutatóban gyökerezik, amelyek jelentősen befolyásolhatják a kriptopénzpiacot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A várt emelkedés egyik elsődleges katalizátora a Bitcoin spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) közelmúltbeli jóváhagyása az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által január 10-én.

Az engedélyezés újfajta legitimitást hozott a Bitcoin számára, lehetővé téve a befektetők szélesebb körének, hogy hagyományos pénzügyi mechanizmusokon keresztül vegyenek részt kriptopénz-befektetésekben.

Amióta zöld utat kaptak, a spot ETF-ek iránti kereslet az egekbe szökött, a napi kereskedési volumen megközelítette a 4 milliárd dollárt – ezt a számot csak a január 11-én megfigyelt kezdeti kereskedési őrület múlta felül.

Emellett a Bitcoin közelgő feleződése, amely várhatóan 2024 áprilisában következik be, az előrejelzések szerint tovább növeli a BTC árakat.

A feleződések jelentős események a Bitcoin-ökoszisztémában; ezek felére csökkentik az új blokkok bányászatáért járó jutalmat, ami hatékonyan csökkenti az új érmék keletkezésének ütemét.

A kínálat ilyen mértékű csökkenése történelmileg a Bitcoin árának emelkedéséhez vezet, amint azt a múltbeli események is mutatták.

bitcoin
Forrás: coingecko.com

A kamatlábak és az elnökválasztási kampányok

A Matrixport jelentése rávilágít a makrogazdasági tényezők lehetséges hatására is a Bitcoin értékére.

A jelentés megemlíti a Federal Reserve Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) ülései után várható kamatcsökkentéseket.

Az alacsonyabb kamatlábak általában csökkentik a hozamtermelő befektetések vonzerejét, ami a befektetők preferenciáját a növekedésorientált eszközök, például a Bitcoin felé tolja el.

Emellett a közelgő amerikai elnökválasztás újabb bizonytalansági réteget hoz a pénzügyi piacokra.

A politikai bizonytalanság ilyen időszakaiban a befektetők hagyományosan az olyan alternatív eszközök felé húznak, mint a Bitcoin, hogy fedezzék magukat a lehetséges gazdaságpolitikai változásokkal szemben.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Matrixport elemzése összességében azt sugallja, hogy a szabályozási fejlemények, a gazdasági ciklusok és a piaci dinamika egyedülálló konvergenciája új magasságokba repítheti a Bitcoint.

Noha a piac ismert a volatilitásáról, az ETF-eken keresztül megnövekedett intézményi elfogadottság, a felezési eseményből várható kínálati sokk és a makrogazdasági tényezők kombinációja valóban kedvező környezetet teremthet a Bitcoin növekedése számára.

Olvastad már? Okos befektetési lehetőségek a gyengén teljesítő kriptopiacon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!