Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

-

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent.

Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll annak a lehetősége, hogy eladási nyomásnak lehetünk tanúi a tulajdonosok egy részének részéről?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum eladási nyomással néz szembe

A legújabb adatok, amelyek az Ethereumot a 2500 és 3000 dollár közötti ársávon belül megvásárolt címeket mutatják be, azt jelzik, hogy a nyereséges és a nyereségen kívüli címek között közel egyenlő az eloszlás.

A „pénzben” a nyereségben lévő címekre utal, míg a „pénzen kívül” a nem nyereséges címeket jelenti.

ethereum

Az adat azt mutatta, hogy 7,36 millió cím, azaz 52,19% ebben a kategóriában jelenleg nyereséges. Ellenben 6,47 millió cím, ami 45,88%-ot jelent, jelenleg nem nyereséges.

A 272 000-nél is több, nullszaldós címek e csoport 1,9%-át teszik ki.

A veszteségben lévő címeket tovább vizsgálva 1,38 millió 1,33 millió ETH-t vásárolt átlagosan 2984 dolláros áron, ami körülbelül 3,9 milliárd dollárt tesz ki.

Ennek az a következménye, hogy az eladási nyomás növekedését láthatjuk, ha ezek a címek a nullszaldós régióba kerülnek.

Ez a lehetőség erősödik, különösen annak fényében, hogy négy bálna 34.134 ETH-t adott el a 3000 dolláros ár közelében, összesen mintegy 100,8 millió dollár értékben.

Az Ethereum továbbra is erős bika trendben van

A napi idősávban az Ethereum árfolyamának alakulását vizsgálva kiderült, hogy a 3000 dolláros ársávban töltött időszaka rövid életű volt.

A későbbiekben ez alá a küszöb alá csökkent, de nem jelentős mértékben. E cikk írásakor 2937 dollár körül kereskedtek vele, ami körülbelül 1,1%-os csökkenést tükröz.

A 3000 dolláros ársávból való leereszkedés óta a 2900 dolláros ársávot tartja.

Forrás: TradingView

Az áresés dacára a trend továbbra is erős, amit a Relative Strength Index (RSI) is jelez, amely e cikk írásakor 70 felett volt.

Azonban ha az árfolyam tovább esik, az RSI pozíciója megváltozhat. Az Ethereum ugyan még mindig bika trendben lenne, de kilépne a túlvásárolt zónából.

Az MVRV csökkenő jövedelmezőséget mutat


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A hét napos piaci érték és a Realized Ratio (MVRV) elemzés az Ethereum jövedelmezőségének fokozatos csökkenését mutatta.

A Santiment adatai szerint az elmúlt 48 órában erőteljes csökkenés következett be, az MVRV több mint 6%-ról 1,15%-ra csökkent az írás időpontjában.

Ez arra enged következtetni, hogy az ETH-tulajdonosok jelenleg körülbelül 1%-os profitot tartanak ebben az idősávban.

Forrás: Santiment

Olvastad már? Okos befektetési lehetőségek a gyengén teljesítő kriptopiacon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!