Putyin szerint a decentralizáció erősítheti a világgazdaságot

-

Az orosz elnök Putyin kiemelte a decentralizáció fontosságát a világ pénzügyeiben, és a világgazdaságban.

Az Eurázsiai Gazdasági Fórumon tartott beszédében Putyin számos előnyre hívta fel a figyelmet, amelyet a decentralizáció hozhat.

„A globális pénzrendszer stabilitása nagymértékben függ a decentralizáció fokától. Minél inkább centralizált, annál sérülékenyebb. Ha ezen fejlesztünk, akkor a rendszer kevésbé lenne érzékeny a válságokra, amelyeket azok az országok idéznek elő, amelyek a tartalékvalutákat adják.”

A decentralizáció olyan esetekben is segítene, mint például egy lehetséges USA államcsőd, vagy egy hiperinflációs folyamat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a két esemény káros hatással lehet bárkire, aki dollárt használ tartalékként, vagy azzal számol el a nemzetközi kereskedelemben.

Putyin szerint ráadásul a decentralizáció növelése kivonná a politikát a gazdaság területéről, és így megkönnyítené a további fejlesztéseket.

Decentralizáció a fizetési megoldásokban

A globális pénzügyi rendszer decentralizálása érdekében a dollár szerepét csökkenteni kellene a fizetések esetén, és inkább át kellene térni a nemzeti valuták használatára.

Az Orosz Föderáció már több lépést is tett, hogy minél jobban függetlenedjen a dollártól a kereskedelmi folyamatai során, és áttértek a kínai jüanra.

Kína és Irán esetében az amerikai szankciók miatt nem dollárral számolnak el egymás között, mivel az USA befagyasztotta a több milliárd dollárnyi orosz valutatartalékot.

Putyin szerint ráadásul nincsenek egyedül a dollártól valóm elszakadás gondolatával.

„A fejlődő világban számos ország hagyja abba a dollár használatát, és a kereskedelem során más nemzeti valutákat preferál. Kína, India, és a latin-amerikai országok esetében is elmondható ez.”

A BRICS-országok nemrégiben egy lehetséges közös pénznemről tárgyaltak, amely szintén a dollár súlyát hivatott csökkenteni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A fejlesztések abba az irányba várhatók, hogy kikerüljenek a dollár, valamint az általa lebonyolított hagyományos fizetési megoldások kontrollja alól.

Olvastad már? Újabb pert kapott a nyakába Shaquille O’Neal

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!