Putyin szerint a decentralizáció erősítheti a világgazdaságot

-

Az orosz elnök Putyin kiemelte a decentralizáció fontosságát a világ pénzügyeiben, és a világgazdaságban.

Az Eurázsiai Gazdasági Fórumon tartott beszédében Putyin számos előnyre hívta fel a figyelmet, amelyet a decentralizáció hozhat.

„A globális pénzrendszer stabilitása nagymértékben függ a decentralizáció fokától. Minél inkább centralizált, annál sérülékenyebb. Ha ezen fejlesztünk, akkor a rendszer kevésbé lenne érzékeny a válságokra, amelyeket azok az országok idéznek elő, amelyek a tartalékvalutákat adják.”

A decentralizáció olyan esetekben is segítene, mint például egy lehetséges USA államcsőd, vagy egy hiperinflációs folyamat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a két esemény káros hatással lehet bárkire, aki dollárt használ tartalékként, vagy azzal számol el a nemzetközi kereskedelemben.

Putyin szerint ráadásul a decentralizáció növelése kivonná a politikát a gazdaság területéről, és így megkönnyítené a további fejlesztéseket.

Decentralizáció a fizetési megoldásokban

A globális pénzügyi rendszer decentralizálása érdekében a dollár szerepét csökkenteni kellene a fizetések esetén, és inkább át kellene térni a nemzeti valuták használatára.

Az Orosz Föderáció már több lépést is tett, hogy minél jobban függetlenedjen a dollártól a kereskedelmi folyamatai során, és áttértek a kínai jüanra.

Kína és Irán esetében az amerikai szankciók miatt nem dollárral számolnak el egymás között, mivel az USA befagyasztotta a több milliárd dollárnyi orosz valutatartalékot.

Putyin szerint ráadásul nincsenek egyedül a dollártól valóm elszakadás gondolatával.

„A fejlődő világban számos ország hagyja abba a dollár használatát, és a kereskedelem során más nemzeti valutákat preferál. Kína, India, és a latin-amerikai országok esetében is elmondható ez.”

A BRICS-országok nemrégiben egy lehetséges közös pénznemről tárgyaltak, amely szintén a dollár súlyát hivatott csökkenteni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A fejlesztések abba az irányba várhatók, hogy kikerüljenek a dollár, valamint az általa lebonyolított hagyományos fizetési megoldások kontrollja alól.

Olvastad már? Újabb pert kapott a nyakába Shaquille O’Neal

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!