A mesterséges intelligencia elleni fellépésre bíztat a Microsoft

-

Brad Smith, a cég elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy az iparágnak sokkal jobb kockázatkezelésre és törvényi szabályozásra van szüksége.

Ehhez viszont a kormányoknak fel kellene venniük a ritmust, mivel a mesterséges intelligencia fejlesztése egyre gyorsul.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Smith szerint a megfelelő szabályozással nagymértékben csökkenteni lehetne a technológiai által képviselt kockázatokat, és ezt nyilatkozta a washingtoni törvényhozóknak is egy, a héten tartott rendezvényen.

A Microsoft különböző biztonsági garanciákat szeretne, amely kezeli a kritikus infrastruktúrát, és megfelelő, széles körű jogi és szabályozási keretrendszert biztosít.

Smith azok közé a technológiai szakértők közé tartozik, akik szerint a mesterséges intelligencia túl gyorsan fejlődik.

Az MI nyaktörő sebességű száguldása több téren is ártalmas hatásokkal járt már.

Ide tartoznak a magánszférát fenyegető fejlesztések, az automatizálás miatt elvesztett munkahelyek, vagy éppen az elképesztően meggyőző deepfake, azaz hamisított videók terjedése.

A Microsoft elnöke szerint ráadásul nem egyedül a kormányoknak kellene foglalkoznia a kérdéskörrel, hanem a cégeknek is részt kellene venniük ezekben a folyamatokban.

A Microsoft emellett saját projektet is futtat, sőt, a jelentések szerint egy saját csipet fejlesztenek, amely kifejezetten a ChatGPT, az OpenAI mesterséges intelligenciáját szolgálná ki.

Smith elmondta, a cég pontosan emiatt saját biztonsági folyamatokat is kidolgozott, amelyeket a kormányzatok aktivitásától függetlenül mindenképpen alkalmazni fognak.

Elmondása alapján nem tekinthetnek el a saját felelősségük mértékétől.

Május közepén Sam Altman, az OpenAI alapítója tartott beszédet a Kongresszus előtt, amelyben ő is elmondta, hogy a területen működő cégeket külön szövetségi hivatal kellene, hogy felügyelje.

Smith egyetért ezzel a gondolattal, ráadásul azt is hozzáfűzte, hogy a különösen érzékeny területek esetén a fejlesztésekhez külön engedélyre lenne szükség, és csak a meghatározott cégek végezhetnének ilyesmit.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A ChatGPT tavaly novemberi indulása óta számos szakértő fogalmazta meg az aggályait, és buzdított szigorúbb szabályozásra, egyes szervezetek pedig időleges leállásra szólították fel a fejlesztőket.

Egy március 22-én kiadott nyílt levélben a technológiai szektor több ismert neve, például Elon Musk és Steve Wozniak is a lassítás mellett foglalt állást. Rajtuk kívül még 31 ezren írták alá a nyílt levelet.

Olvastad már? A kriptopénzek iránti érdeklődés 2020 óta nem látott szintre csökken

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!