Peter Schiff úgy véli, valójában senkinek sincs szüksége a bitcoinra

-

Az ismert közgazdász, aranyrajongó, és egyben kripto-kritikus Peter Schiff nemrégiben ismét kikelt a bitcoin ellen, hogy szerinte semmire sem jó.

A Twitteren osztotta meg a nézeteit a követőivel, elmondva, hogy a bitcoinnak semmiféle célja sincsen, és a rajongói leginkább egy szektához hasonlítanak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Valójában senkinek sincs szüksége a bitcoinra. Az emberek azért vásárolják meg, mert valaki más mondta nekik, hogy vásároljanak. Mikor ezt megteszik, szinte azonnal ők is meg akarnak győzni másokat, hogy vegyenek. Ez olyan, mint egy szekta.”

Schiff egy tévériportra adott válaszként fogalmazta meg a gondolatait, hiszen a CNBC-n nemrégiben került adásba egy interjú Mike Novogratz, a Galaxy Digital ügyvezetőjével, akivel arról beszélgettek, hogy milyen esélyei vannak egy spot bitcoin ETF elfogadásának az idei évben.

A műsorban persze más kérdések is szóba kerültek, és Novogratz úgy fogalmazott, hogy a bitcoin olyan eszközosztály, amelyet először el kell adni, abban az értelemben, hogy az embereknek el kell magyarázni, hogy mi is az.

Schiff minden alkalmat megragad, hogy a bitcoint szidhassa, vagy éppen kritizálhassa az értékajánlatát, és a rajongóit.

Korábban többször is úgy fogalmazott, hogy az egész csak egy átverés, és ha valaki mindenképpen pénzt akar veszíteni, ahhoz nem kell a bitcoint használnia, máshogyan is megoldható.

Mégsem lenne korlátozott a készlet?

Schiff szerint a bitcoin egyik legnagyobb értékajánlata, a korlátozott készlet valójában nem igaz, hiszen minden egyes bitcoint fel lehet osztani száz millió satoshira, így szerinte a digitális arany, vagy a ténylegesen korlátozott pénz jellemzés egyáltalán nem igaz rá.

„A bitcoin nem egy erőforrás. Valójában egy nagy semmi. Ráadásul 21 kvadrillió satoshi létezik. Szóval abból a nagy semmiből jó sok van.”

A felhasználók rávilágítottak, hogy az arany esetében is igaz, hogy a befektetőknek meg kell győzniük másokat is, hogy vásároljanak, de Schiff szerint ezt csak azért gondolhatja valaki, mert semmit sem tud az aranyról.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az is szóba került, hogy a bitcoint bárki használhatja, az is, akinek nincs bankszámlája, ráadásul el lehet titkolni, míg az aranyat nehéz.

A bitcoin melletti érvként sorolták fel még azt is, hogy a nagy inflációjú országokban is használható, és könnyen magával viheti az ember, míg az arany esetében a mozgatás egyáltalán nem egyszerű.

Olvastad már? Újabb spot bitcoin ETF kérvényt adott be a Fidelity

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!