Az ügyészség szerint SBF adományozási tevékenysége nem számít az FTX tőzsde ügyében

-

Sam Bankman-Fried több vádponttal néz szembe az FTX tőzsde bedőlése ügyében, és az egyik nézőpont, amelyet a védőügyvédei hangoztatnak, az effektív alturizmus, ez viszont teljes mértékben lényegtelen az ügyet tekintve, a jogászok szerint.

SBF a vádak alapján több milliárd dollárnyi ügyfélvagyon eltüntetéséért felel, hűtlen kezelésért, és a pénz személyes célokra való felhasználásáért, többek között politikai adományozásra, vagy éppen ingatlanbefektetésre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A védőügyvédek szerint SBF-et nem is kellene perbe fogni, hiszen az elejétől fogva megvolt benne a szándék, hogy visszaadja az ellopott pénzt, az FTX növekedése és a különböző céges befektetések nyereségéből.

Ez az érvelés viszont egyáltalán nem releváns a jogászok szerint sem, és egyáltalán nem tisztázza a csalási vádakat.

SBF a médiában folyamatosan megpróbálta magát úgy feltüntetni, mint egy őszinte emberbarát cégvezetőt, aki jobb hellyé akarja tenni a világot, hatást akar gyakorolni, és segíteni másokon.

Ehhez olyan eszközöket választott, mint az adományozás, és mások karrierjének az egyengetése, ezekkel próbálta igazolni a mögöttes motivációkat.

Forrás: CourtListener

Az ügyészség szerint ez a nézőpont nem mentesít senkit a csalás vádjai alól, és valójában ez csak egyfajta filozófiai trükk, amellyel megpróbálják elkendőzni, hogy itt valójában csalásról és lopásról van szó.

Ez a meggyőződés a valóságban nem akadályozza meg, hogy valaki csalást kövessen el, ahogyan ez SBBF esetében is látható.

SBF tárgyalása már három hete tart New Yorkban, és a bíróság számataln tanút meghallgatott, köztük Caroline Ellison-t, az Alameda Research korábbi vezetőjét, Nishad Singh-t, az FTX és az Alameda műszaki vezetőjét, és Gary Wang-ot, az FTX társalapítóját.

A vallomásaik alapján SBF utasítására használták fel az ügyfelek pénzét, azok tudta nélkül, hogy a befizetett összegek nem az FTX megszokott tevékenységeire lesznek fordítva.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vallomásukban azt is kiemelték, hogy SBF végig tudatában volt ennek a tevékenységnek a kockázataival, és, hogy milyen következményekkel járhatnak ezek a tettek.

A beszámolók alapján ezeket a tényeket SBF aktívan megpróbálta elrejteni a különböző szabályozó hatóságok és auditorok elől, valamint a nyilvánosságot is igyekezett félrevezetni. bizonyítékként számos belső levelezést, dokumentumot is bemutattak, amelyek alátámasztják SBF terveit.

A bíróság részéről a jövő hétre várható a meghallgatások vége, a záróbeszéddel együtt. Ezután az esküdtszék elé kerül a döntés, hogy SBF-nek milyen következményekkel kell szembenéznie a tettei miatt.

Olvastad már? Az XRP megismételheti a júliusi rallyt?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

Robert Kiyosaki ismételten az alternatív befektetési eszközöket szorgalmazza, beleértve az aranyat, az ezüstöt, és a Bitcoint, miközben óva int a hagyományos fiat pénzrendszertől. Kiyosaki, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!