Az ügyészség szerint SBF adományozási tevékenysége nem számít az FTX tőzsde ügyében

-

Sam Bankman-Fried több vádponttal néz szembe az FTX tőzsde bedőlése ügyében, és az egyik nézőpont, amelyet a védőügyvédei hangoztatnak, az effektív alturizmus, ez viszont teljes mértékben lényegtelen az ügyet tekintve, a jogászok szerint.

SBF a vádak alapján több milliárd dollárnyi ügyfélvagyon eltüntetéséért felel, hűtlen kezelésért, és a pénz személyes célokra való felhasználásáért, többek között politikai adományozásra, vagy éppen ingatlanbefektetésre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A védőügyvédek szerint SBF-et nem is kellene perbe fogni, hiszen az elejétől fogva megvolt benne a szándék, hogy visszaadja az ellopott pénzt, az FTX növekedése és a különböző céges befektetések nyereségéből.

Ez az érvelés viszont egyáltalán nem releváns a jogászok szerint sem, és egyáltalán nem tisztázza a csalási vádakat.

SBF a médiában folyamatosan megpróbálta magát úgy feltüntetni, mint egy őszinte emberbarát cégvezetőt, aki jobb hellyé akarja tenni a világot, hatást akar gyakorolni, és segíteni másokon.

Ehhez olyan eszközöket választott, mint az adományozás, és mások karrierjének az egyengetése, ezekkel próbálta igazolni a mögöttes motivációkat.

Forrás: CourtListener

Az ügyészség szerint ez a nézőpont nem mentesít senkit a csalás vádjai alól, és valójában ez csak egyfajta filozófiai trükk, amellyel megpróbálják elkendőzni, hogy itt valójában csalásról és lopásról van szó.

Ez a meggyőződés a valóságban nem akadályozza meg, hogy valaki csalást kövessen el, ahogyan ez SBBF esetében is látható.

SBF tárgyalása már három hete tart New Yorkban, és a bíróság számataln tanút meghallgatott, köztük Caroline Ellison-t, az Alameda Research korábbi vezetőjét, Nishad Singh-t, az FTX és az Alameda műszaki vezetőjét, és Gary Wang-ot, az FTX társalapítóját.

A vallomásaik alapján SBF utasítására használták fel az ügyfelek pénzét, azok tudta nélkül, hogy a befizetett összegek nem az FTX megszokott tevékenységeire lesznek fordítva.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vallomásukban azt is kiemelték, hogy SBF végig tudatában volt ennek a tevékenységnek a kockázataival, és, hogy milyen következményekkel járhatnak ezek a tettek.

A beszámolók alapján ezeket a tényeket SBF aktívan megpróbálta elrejteni a különböző szabályozó hatóságok és auditorok elől, valamint a nyilvánosságot is igyekezett félrevezetni. bizonyítékként számos belső levelezést, dokumentumot is bemutattak, amelyek alátámasztják SBF terveit.

A bíróság részéről a jövő hétre várható a meghallgatások vége, a záróbeszéddel együtt. Ezután az esküdtszék elé kerül a döntés, hogy SBF-nek milyen következményekkel kell szembenéznie a tettei miatt.

Olvastad már? Az XRP megismételheti a júliusi rallyt?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!