Az XRP megismételheti a júliusi rallyt?

-

A Ripple (XRP) árfolyama 10 nap óta először emelkedett 0,53 dollárra. Az XRP néhány hete 0,48 és 0,52 dollár között ingadozik, mivel ez és sok más altcoin továbbra is a gyengeség jeleit mutatja a Bitcoin (BTC) újbóli piaci dominanciáját követően.

A tervek szerint csatlakozni fog társaihoz

De az Injective (INJ) és a Solana (SOL) mintájára az XRP is jó útra látszik térni a folyamatosan lenyűgöző teljesítmény felé, és ez néhány, a színfalak mögött zajló eseménynek köszönhető.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Santiment szerint az áremelkedés a 10.000-10 millió XRP-t birtokló címek felhalmozásának megemelkedéséhez köthető.

Az on-chain elemző platform megemlítette, hogy ez a csoport gyors ütemben gyűjtögette az XRP-ket.

Általában az ilyen jellegű vásárlási nyomás pozitívan hat az árfolyamra. Úgy tűnik azonban, hogy nem ez volt az egyetlen katalizátor, ami az XRP 5,83%-os emelkedését okozta az elmúlt 24 órában.

Érdekes módon a felhalmozás egybeesett azzal az időszakkal, amikor az Amerikai Értékpapír-felügyelet (SEC) ejtette az összes vádat a Ripple vezetői, Chris Larsen és Brad Garlinghouse ellen.

Ahogy az várható volt, ez nagy győzelem volt az XRP hadseregének, akik évek óta harcban állnak a szabályozóval.

Emellett voltak olyan spekulációk, hogy az esemény megismétlődhet a júliusi rally, amikor a tokent nem értékpapírnak nyilvánították.

Annak az ítéletnek az eredményeként az XRP értéke néhány óra alatt majdnem 100%-ot ugrott. De vajon most is ez lenne a helyzet?

A lehetőségek megismeréséhez a Open Interest az egyik olyan mérőszám, amely nagyon hasznos lehet. A Open Interest a kereskedési nap végén a piacon lévő, forgalomban lévő szerződések teljes száma.

Ha a Open Interest növekszik, az azt jelenti, hogy a piacon nagy a likviditás. Másrészt a csökkenés azt jelenti, hogy sok pozíciót zárnak.

Nem minden növekedés szülhet rallyt

A cikk írásakor az XRP Open Interest-je nőtt. Az árfolyam-akcióval kombinálva ez azt jelenti, hogy az érték tovább emelkedhet, és a mutató alapján a token rövid távon elérheti a 0,60 dollárt.

Ez azonban csak akkor történhet meg, ha a nyílt érdeklődés fenntartja a növekedést.

XRP
Forrás: Coinglass

Egy másik mérőszám, amely hatással lehet az árfolyamra, a volumen.

A Santiment adatai alapján az XRP 24 órás volumene 730,11 millióról 1,67 milliárdra nőtt. Ez a növekedés a token körüli tranzakciók növekedéséről tanúskodik.

Jellemzően az emelkedő árfolyamra növekvő volumen az erősség jele egy felfelé irányuló mozgás számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tehát, ha az XRP volumene tovább növekszik, és az eladási nyomás nem állítja meg a kriptopénz emelkedését, akkor valószínű, hogy az árfolyam 0,60 dollár közelében vagy fölött lesz.

XRP
Forrás: Santiment

Az elmúlt néhány órában azonban némi nyereségfelvételt lehetett tapasztalni, mivel az XRP 0,51 dollárig zuhant.

Következésképpen a kereskedők arra fogadnak, hogy az árfolyam tovább csökken, amit a finanszírozási ráta is jelez, amely a cikk írásakor -0,007% volt.

Olvastad már? Újabb spot bitcoin ETF kérvényt adott be a Fidelity

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!