Újabb spot bitcoin ETF kérvényt adott be a Fidelity

-

A befektetési vállalat felülvizsgálta, és számos ponton megváltoztatta a beadványát, hogy meg feleljen a SEC szigorú elvárásainak.

A várakozások alapján ezzel jelentősen növekedhet az elfogadás esélye.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Fidelity korábban is kérvényezte már, hogy spot bitcoin ETF-et indíthasson, de a SEC elutasította a beadványait, különböző indokokra hivatkozva.

A Fidelity ezért most egy felülvizsgált, frissített kérvényt adott be, amellyel az elképzeléseik szerint minden korábban felmerült kérdést és bizonytalanságot el tudnak oszlatni, és mindenben megfelelnek a felügyelet elvárásainak.

Ugyanígy tett az Invesco és az Ark Invest is, akik szintén most októberben adták be újból a saját kérelmüket.

A Bloomberg elemzője, James Seyffart úgy véli, a frissített kérvények beadása jó jelnek számít, és ezt meg is osztotta a követőivel a közösségi médiában.

„Ezek a kérvények azt bizonyítják, hogy az ETF-ek kibocsátói kommunikálnak a SEC szakértőivel, hogy egészen pontosan milyen elvárásoknak is kell megfelelniük, ha azt akarják, hogy elfogadják a beadványaikat. Szerintem ez jó jel.”

Seyffart arra is rávilágított, amelyet egy másik felhasználó osztott meg, hogy a frissített beadványokban számos közös pont fedezhető fel, néhány téma mindegyikben kifejezetten hangsúlyos szerepet kap.

Ezek a közös pontok többek között a felhasználói letétkezelés, a hard forkok kezelése, vagy éppen a kriptobányászat energiafelhasználásának a témaköre.

A SEC 2021-ben több határidős kriptopénzes ETF-et is engedélyezett, de egyelőre semmilyen spot piaci bitcoin ETF-re nem adták áldásukat.

Az indoklások szerint a területen túl sok a csalás és a piacmanipuláció, emellett aggodalmaikat fejezték ki a befektető-védelem, és a letétkezelés miatt is.

Idén több beadványt is kapott a SEC, és eddig mindegyik esetben elhalasztotta a végső döntés meghozását.

Ugyanezzel a helyzettel küzd jelenleg a Fidelity mellett a Blackrock, a Vaneck, a Wisdomtree, a Valkyrie, és a Bitwise, valamint az Invesco is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az iparági várakozások szerint a SEC legalább egy kérvényt elfogadhat már 2024 első negyedévében, és sokak szerint az is optimizmusra adhat okot, hogy a felügyelet végül nem fellebbezett a Grayscale ügyében hozott bírósági döntés ellen.

A közösség és az iparág várakozásait az is jól jelzi, hogy a héten terjedni kezdett az a hamis hír, hogy a SEC elfogadta a BlackRock ETF-beadványát, és erre reagálva az árfolyam hatalmasat ugrott felfelé.

Olvastad már? A hét legjobban teljesítő tokenje a Solana, ám a TGC token is rendkívül csábító

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!