Mike Novogratz megjósolta, hogy a Bitcoin ETF mikor kap jóváhagyást

-

A CNBC „Squawk Box” című műsorával folytatott legutóbbi beszélgetésében a Galaxy Digital vezérigazgatója, Mike Novogratz erős bizodalmát fejezte ki a Bitcoin ETF közelgő jóváhagyásával kapcsolatban az Egyesült Államokban.

A CNBC „Squawk Box” című műsorának szerdai interjújában a Galaxy Digital vezérigazgatója, Mike Novogratz a Bitcoin spot tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyását övező lázas spekulációkkal kapcsolatban fejtette ki véleményét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Novogratz, aki az Invescóval kötött partnerséget egy ETF alkalmazása érdekében, optimizmusának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben végre elindulhat egy ilyen termék az Egyesült Államokban.

Most, hogy az olyan intézmények, mint a BlackRock és mások is sürgetik a kérelmüket, a jóváhagyás már nem a „ha”, hanem a „mikor” kérdése.

Közeleg a jóváhagyás?

Novogratz határozottan úgy véli, hogy a Bitcoin ETF még idén megkapja a jóváhagyást.

Megemlíti azt a tényt, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elvesztette az ügyet, amiért nem hagyott jóvá egy korábbi ETF-et annak ellenére, hogy korábban zöld utat adott egy határidős ETF-nek.

Novogratz megemlítette azt is, hogy egy ilyen termék iránt óriási a lakossági kereslet, kiemelve a BlackRock markáns támogatását a Bitcoin iránt, és a szándékát, hogy biztosítsa a spot Bitcoin ETF-et.

Továbbá észrevehető változást figyelt meg a SEC megközelítésében. A kriptopénz-mogul a nyilvános bejelentések és a véleményezési időszakok a konstruktívabb párbeszéd mutatói.

Úgy tűnik, Novogratz előrejelzése összhangban van az iparágon belüli általános konszenzussal.

Amint arról beszámoltunk, a Bloomberg elemzői nemrégiben úgy vélték, hogy a fent említett események nyomán több mint 90% az esélye annak, hogy a Bitcoin ETF-et még január 10. előtt jóváhagyják.

Anthony Scaramucci befektető szintén továbbra is optimista a Bitcoinnal kapcsolatban, és optimizmusának három fő okaként Larry Fink, a BlackRock vezérigazgatójának nevét említette.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Sorsdöntő nap az ETF megfigyelők számára

Ez a péntek a Bitcoin ETF-ek kutatását figyelemmel kísérők figyelmét is magára vonta.

Egy washingtoni bíróság a tervek szerint megbízást ad ki egy augusztusi véleménnyel kapcsolatban, amely a Grayscale Investments LLC-nek kedvezett, amely korábban jogi lépéseket tett a SEC ellen annak érdekében, hogy Bitcoin Trustját (GBTC) ETF-é alakítsa át.

Ez azt követően történt, hogy a SEC nemrégiben úgy döntött, nem nyújt be fellebbezést egy korábbi, általa elvesztett ítélet ellen.

Sok iparági megfigyelő további tisztánlátásra vár az ETF-jóváhagyási folyamatot illetően, amelyet eddig bizonytalanság övezett.

Az amerikai Bitcoin ETF elindításának kilátása több mint egy évtizedes kihívásokkal nézett szembe.


Olvastad már? A Bitcoin (BTC) ára megközelíti a 29.000 dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!