A Bitcoin volatilitásának növekedése bejövös

-

A Bitcoin (BTC) iránti növekvő kereslet az elmúlt héten 10%-os értéknövekedést eredményezett az utóbbi időben

Az október 20-i napon belül zajló kereskedés során a kereskedési volumen 50%-os megugrása hozzájárult ahhoz, hogy a coin augusztus közepe óta első alkalommal rövid időre 29.000 dollár fölött kereskedett – derült ki a Santiment adataiból.

bitcoin
Forrás: Santiment

Az indikátorok a közelgő árfolyam-ingadozásra utalnak

A BTC rövid távú (3-6 hónapos) birtokosainak aktivitását értékelve október 19-én jelentős emelkedést mutatott ki az ebben a csoportban lévő befektetők elköltött kimenetei között.

Ezen a napon több mint 125.000 szunnyadó BTC coin váltott címet.

A CryptoQuant-tól származó adatok azt mutatták, hogy május óta ez volt a legnagyobb egyszeri mozgás a szunnyadó coinok tekintetében ebben a befektetői csoportban.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Ezeknek a korábban alvó coinoknak a mozgása annak a jele, hogy tulajdonosaik megpróbálták kihasználni a BTC árfolyam-ralit, hogy profitot könyveljenek el.

Ha azonban egyszerre nagyszámú, korábban szunnyadó BTC-t költenek el, ahogyan azt október 19-én láttuk, az jellemzően a piaci hangulat vagy a tulajdonosok stratégiájának megváltozására utal.

Az ilyen jellegű mozgások hozzájárulnak a BTC-piac fokozott volatilitásához – jegyezte meg Mignolet, a CryptoQuant álnevű elemzője egy nemrégiben készült jelentésében.

„Hamarosan jelentős volatilitást láthatunk” – mondta az elemző.

A coin napi grafikonján található néhány volatilitásjelző értékelése megerősítette az elemző álláspontját. A BTC Chaikin volatilitási mutatója például október 15-e óta felfelé tendál.

Ez a mutató egy eszköz legmagasabb és legalacsonyabb árai közötti különbséget méri egy adott időszakban.

Általában, amikor a Chaikin Volatilitási mutató magasabb értékeket mutat, nagy ármozgásokat és potenciális volatilitást jelez.

Ez a mutató a cikkírás idején 32,77-es értéket mutatott, ami október 15. óta 206%-os emelkedést jelent.

Hasonlóképpen a BTC Average True Range (ATR) mutatója is azt mutatta, hogy a volatilitás folyamatosan emelkedett az elmúlt héten.

Ez a mutató a piaci volatilitást úgy méri, hogy kiszámítja a magas és alacsony árak közötti átlagos tartományt egy meghatározott számú időszak alatt.

A cikkírás idején 774,22-es értékkel az ATR rávilágított arra, hogy az elkövetkező napokban jelentős áringadozásokra lehet számítani.

Végül, a coin Bollinger sávszélessége (BBW) is nőtt az elmúlt héten, megerősítve a volatilitás jelenlétét a BTC piacán.

Forrás: TradingView

A cikk írásakor ez a mutató 0,12-es értéket mutatott vissza, ami emelkedő trendben helyezkedik el.

Olvastad már? Peter Schiff úgy véli, valójában senkinek sincs szüksége a bitcoinra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!