Peter Schiff: „Tévedtem a bitcoinnal kapcsolatban.”

-

Az ismert aranyrajongó szerint a tízezerig történő esés bizony medvepiacot jelent. A befektető, aki ismert a bitcoint illető, legtöbbször negatív véleményéről, elismerte, hogy tényleg hibázott az előrejelzésében a BTC ügyében.
Az arany rekordárának az elérésekor a múlt hónapban Schiff úgy nyilatkozott, a bitcoin össze fog omlani.

Tyler Winklevoss és Peter Schiff a Twitteren kezdtek beszélgetni a témáról, miután szóba került, hogy a bitcoin az éves csúcsot jelentő 12 ezerről tízezer alá is beesett a múlt héten.
Winklevoss szerint ez a szint a jövőben is erős támaszként fogja tartani az árfolyamot, Schiff viszont inkább konszolidációnak érzi ezt a nagy bedőlés előtt.

„Nem lehet a végtelenségig tesztelni ezt a támaszt. Egyre gyengébb lesz. A piacon ritkán adnak több lehetőséget arra, hogy olcsón lehessen vásárolni.”

A reakció is hamar megérkezett, egy felhasználó azonnal felidézte Schiff pár nappal azelőtti tweetjét, amelyben a bitcoin esését jósolta az arany emelkedésével párhuzamosan.

„Tévedtem a bitcoinnal kapcsolatban. Áttörte az ellenállást, és egészen 12 ezerig ment az arany farvizén, és valószínűleg a Grayscale tévéreklámjai is segítettek ebben. Viszont ha 10 ezerig visszaesik, akkor kiújul a medvepiac.”

A Skew Analytics elemzése szerint az arany és a bitcoin közötti korreláció augusztus elején már a rekordmagas 68%-os szintre ért.
Az arany most sem sokkal van alatta az augusztus elején elért 2089 dolláros árnak, mindössze 7,1%-os mínuszban van jelenleg.
A BTC ezzel szemben viszont 15%-kal van az augusztus elejei 12 ezres árfolyamtól. A két eszköz közötti korreláció az elmúlt pár hétben igen alacsony, 20% alatti, szeptember másodikán egészen pontosan 2,6%-on állt.

Forrás: skew.com

Annak ellenére, hogy most éppen nincs magas korreláció a kettő között, a fundamentumok alapján 2020 még mindig elhozhatja a bitcoin számára a tényleges digitális arany státuszt.
A piacok jövőbeli trendjei és az eddig tapasztalt korreláció mindenesetre erre utal. Az arany idei hozama eddig 27,22%, a BTC pedig 42,36%-kal büszkélkedhet.

Olvastad már? Buffett elhagyja a Wells Fargót az arany és a bitcoin bullish helyzetét erősítve

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: CNBC.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin a legjobb dolog, amit birtokolhatsz

A Bitcoin (BTC) spot ETF jóváhagyása óta a kriptók királya továbbra is a figyelem középpontjában áll. Mivel egyre több intézményi befektető lép be a kriptopiacokra, felmerül...

Így haladta meg a Solana NFT piaca az Ethereum piacát

A Solana (SOL) az elmúlt hónapban ismét felülmúlta versenytársait, például az Ethereumot (ETH) az NFT területen. Nos, bár ez első pillantásra optimistának tűnik, lehet, hogy...

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!