Az ismert aranyrajongó szerint a tízezerig történő esés bizony medvepiacot jelent. A befektető, aki ismert a bitcoint illető, legtöbbször negatív véleményéről, elismerte, hogy tényleg hibázott az előrejelzésében a BTC ügyében.

Az arany rekordárának az elérésekor a múlt hónapban Schiff úgy nyilatkozott, a bitcoin össze fog omlani.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Tyler Winklevoss és Peter Schiff a Twitteren kezdtek beszélgetni a témáról, miután szóba került, hogy a bitcoin az éves csúcsot jelentő 12 ezerről tízezer alá is beesett a múlt héten.

Winklevoss szerint ez a szint a jövőben is erős támaszként fogja tartani az árfolyamot, Schiff viszont inkább konszolidációnak érzi ezt a nagy bedőlés előtt.

„Nem lehet a végtelenségig tesztelni ezt a támaszt. Egyre gyengébb lesz. A piacon ritkán adnak több lehetőséget arra, hogy olcsón lehessen vásárolni.”

A reakció is hamar megérkezett, egy felhasználó azonnal felidézte Schiff pár nappal azelőtti tweetjét, amelyben a bitcoin esését jósolta az arany emelkedésével párhuzamosan.

„Tévedtem a bitcoinnal kapcsolatban. Áttörte az ellenállást, és egészen 12 ezerig ment az arany farvizén, és valószínűleg a Grayscale tévéreklámjai is segítettek ebben. Viszont ha 10 ezerig visszaesik, akkor kiújul a medvepiac.”

A Skew Analytics elemzése szerint az arany és a bitcoin közötti korreláció augusztus elején már a rekordmagas 68%-os szintre ért.

Az arany most sem sokkal van alatta az augusztus elején elért 2089 dolláros árnak, mindössze 7,1%-os mínuszban van jelenleg.

A BTC ezzel szemben viszont 15%-kal van az augusztus elejei 12 ezres árfolyamtól. A két eszköz közötti korreláció az elmúlt pár hétben igen alacsony, 20% alatti, szeptember másodikán egészen pontosan 2,6%-on állt.

Forrás: skew.com

Annak ellenére, hogy most éppen nincs magas korreláció a kettő között, a fundamentumok alapján 2020 még mindig elhozhatja a bitcoin számára a tényleges digitális arany státuszt.

A piacok jövőbeli trendjei és az eddig tapasztalt korreláció mindenesetre erre utal. Az arany idei hozama eddig 27,22%, a BTC pedig 42,36%-kal büszkélkedhet.

Olvastad már? Buffett elhagyja a Wells Fargót az arany és a bitcoin bullish helyzetét erősítve

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: CNBC.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂