A bitcoin ingatag, azonban a bullish tendenciája közép távon sértetlen

-

A bitcoin ára 10.000 dollár alá esve már több napja csökkenő tendenciát mutat, a blokkláncokat elemző Willy Woo szerint közép távon azonban bullish jelek vannak jelen.

A több napja tartó csökkenő tendenciának köszönhetően a bitcoin ára immár kevesebb, mint 10.000 dollár.

A bitcoin rövid távú tendenciájának gyengesége ellenére egy blokkláncelemző úgy gondolja, a bullish trend közép távon sértetlen.
A bitcoin ára öt napon belül 11.462 dollárról 10.000 dollárra esett vissza, 12,6%-os csökkenést regisztrálva. Az arany a kriptovalutához hasonlóan elhalványuló lendületéből nehezen tud új erőre kapni, ez pedig egybeesik az amerikai dollár felépülésével.

Hogyan lehetnek változatlanok a bitcoin bullish kilátásai?

Willy Woo, a blokkláncokkal foglalkozó piacelemző szerint a blokkláncok helyi mutatói bullish tendenciát mutatnak.
A blokkláncok mutatói a „HODLing” tevékenységeket, az aktív címeket, a hálózati tevékenységeket és az NVT arányt is tartalmazzák. A Bitcoin NVT jelzője például megpróbálja kiszúrni a piaci csúcsokat azáltal, hogy az árat a napi tranzakciós értékekhez viszonyítva értékeli.
A blokkláncok adatai valószínűleg egy közép távon bullish trendre utalnak a bitcoin 12.000 dolláros ára óta tartó visszaesések miatt.
Bár a bitcoin ára annak éves csúcsa óta közel 20%-kal csökkent, a hálózati tevékenységek továbbra is viszonylag stabilnak tűnnek.
Woo szeptember 6-án így nyilatkozott:

„A helyi blokkláncok bullishra váltanak (a következő hetekre nézve), azonban nem állítom, hogy már eljutott az alsó határra, bár az sem kizárt. A gyakori változásokat nézve ez nem rossz alkalom a visszavásárlásra.”

A számos kereskedő által megfigyelt szint a 9.650 dolláros CME gap. A CME Bitcoin határidős piaca és egyéb tőzsdék között egy „gap” alakul ki, amikor a CME a hétvégén bezár. A 9.650 dolláros gap július óta jelen van.

A gappel és a bitcoin arra történő csökkenésének valószínűségével kapcsolatos kérdéseket illetően Woo azt mondta, bennfentes piaci információk ismeretében akár manipulálhatják is az árfolyamot.

„Kíváncsi vagyok a gap front runnolására is, hogy a longokat szolid likviditással töltse ki. A származékos tőzsdék bálnáinak elengedő dominanciájuk van ehhez.”

A közeljövőben aggodalomra ad okot az a tény, hogy az NVT arány továbbra is 81,5 körül mozog. Amikor az NVT arány 70 felett maradt, helyi csúcsot jegyzett fel a korábbi piaci ciklusokban.

Forrás: Woobull.com

Számos blokkláncmutató közép távon optimista tendenciát mutat, néhány rövid távon azonban ingatag lendületre utal.

Jelentős támasz a 8.800 dollár, nagy korrekció nem valószínű

A Cointelegraph korábbi jelentései szerint a kereskedők nem számítanak a bitcoin árának a márciusihoz hasonló 50%-os csökkenésére.
A Three Arrows Capital vezérigazgatója, Su Zhu azt hangsúlyozta, hogy a bitcoin 5.000 dollárra történő csökkenése immár kevésbé valószínű, mint a bitcoin 100.000 dollárra történő kiugrása.
A következőt írta:

„Valójában megdöbbentő számomra a 10.000 dollárnál mutatott erő, ez valószínűleg pedig azt jelenti, hogy ebben a szakaszban a 100.000-et nagyobb valószínűséggel fogja elérni, mint az 5.000-et.”

Rengeteg vételre lehet számítani a bálnák részéről a Bitfinexen, ha az ár eléri a 8.800 dollárt. Mivel a bálnák általában a legalacsonyabb támaszszinteken szeretnek beszállni a likviditás biztosítása érdekében, a 8.000 dolláros szintekre történő esés lehetségesnek tűnik.
Azonban egy olyan ritka visszaesés ebben az időszakban, amikor is a bitcoin ilyen sokáig képes volt megtartani 10.000 dolláros szintjét, elég valószínűtlen.

Olvastad már? Peter Schiff: „Tévedtem a bitcoinnal kapcsolatban.”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!