12%-ot esett a bitcoin, de egy Reuters felmérés alapján hatalmas növekedés várható

-

Az elmúlt két napban nagyobb medve fordulatot mutatott a bitcoin, mint az elmúlt három hónap során bármikor.

Szerdán hatalmasat esett a kriptopénz értéke, amely másnap tovább folytatódott. A bitcoin több mint 12%-ot esett, 11 950 dollárról 10 000 dollárig.

A bukás következtében sokan aggódnak amiatt, hogy tovább folytatódhat a zuhanás, egyesek szerint 9600 dollár lehet a következő célpont.
Azonban a bitcoin nem egyedül zuhant, a hagyományos piacokkal együtt esett értéke. Csütörtökön nagyot zuhant az amerikai tőzsde, a tech cégekkel teli Nasdaq Composite Index 5%-os zuhant 11 458-ig, amely június 11-e óta a legnagyobb esése volt.
Az arany értéke is esett, a heti 1992.56 dolláros csúcsról 3,11%-ot zuhant.
Azonban egy eszköz a részvényekkel, az arannyal és a bitcoinnal szemben is emelkedett: az amerikai dollár.

Erősebb dollár

A dollár erejét mérő mutató, a héten megtörte kétéves mélypontját. A dollár értéke nagyjából 1,15%-ot ugrott.

Forrás: TradingView.com

Úgy tűnik, hogy a naponta aktív kereskedők és nem a befektetők mentek vissza az amerikai dollárba az USA gazdasági növekedésének köszönhetően. Az ország gazdasági mutatói a héten javultak, a munkanélküli segélyért jelentkezők száma is egyre kevesebb.
A kereskedők inkább eladták a jó pozíciókat a kockázatosabb és kevésbé kockázatos piacokon, így jelentős tőke áramlott a dollárba, amely így megerősödött.

A Reuters felmérés és a bitcoin

A Reuters legújabb felmérése alapján az amerikai dollár rövid távú visszapattanása hosszú távon nem tarthat ki.
A médiamogul 75 stratégát kérdezett az amerikai dollár 2021-es kilátásairól. Legtöbbjük azt mondta, hogy tovább gyengülhet a dollár, mivel a Fed továbbra is nulla közel tartja a kamatokat. emellett az amerikai központi alkalmazkodása a hiperinflációhoz további kockázatot jelent.

A Fed politikája miatt gyengült meg ennyire a dollár az elmúlt 4-5 hónap alatt.” – mondta Lee Hardman, valuta szakértő.

https://youtu.be/roAL992kshI
„Lényegében nincsenek kamatok és ebben már szinte nincs különbség Amerika és a világ között, pedig az elmúlt évek során ez tartotta a dollár erejét.”
Mindeközben az olyan ritka eszközök, mint a bitcoin és az arany veszélyt jelenthetnek az egyre gyarapodó dollár számára.
A befektetők korábban azért fektettek ezekbe a biztos eszközökbe, mivel attól féltek, hogy megtakarításaik elvesztik értéküket. Ez segített abban, hogy március közepe óta hatalmas emelkedést mutatott az arany és a bitcoin értéke.
A Reuters felmérés azt mutatja, hogy a dollár visszapattanásának inkább technikai okai vannak, így a bitcoin értéke a mostani bukás ellenére tovább folytathatja növekedését.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!