Az új Litecoin fejlesztés alapján hamarosan itt a MimbleWimble

-

A Litecoin Foundation nemrég megerősítette, hogy a Litecoin titkosítási és skálázási megoldása, a MimbleWimble fejlesztése továbbra is terv szerint halad, és nem várható csúszás a szeptemberben megkezdődő teszthálózat indulásával.

Gyorsabb és biztonságosabb lesz a Litecoin

A MimbleWimble egy Harry Potter-utalás, először 2016-ban merült fel az ötlet, mint megoldás a bitcoin adatvédelmi hiányosságaira.

A bitcoin ugyanis lehetővé teszi az olyan cégek, mint a Chainalysis számára, hogy egyenesen magánszemélyekig kövessenek le tranzakciókat.
Charlie Lee, a Litecoin alapítója azonban tavaly azt mondta, hogy jobb és titkosabb tranzakciók érkeznek a Litecoinra.


A felhasználhatóság a hiányzó láncszem ahhoz, hogy a bitcon és a litecoin is valós pénzzé váljon. Most, hogy a skálázás megoldódni látszik, a következő kérdés a felhasználhatóság és a titkosítás lesz.
Most arra összpontosítok, hogy a titkosítással még inkább felhasználhatóbb legyen a Litecoin.
Azonban nem a titkosítás a MimbleWimble egyetlen előnye. David Burkett, projektvezető augusztusban elmondta, hogy a csapat egy új szinkronizálási folyamaton dolgozik, mellyel még gyorsabbak lehetnek a litecoinutalások – mindez egy új blokkfeldolgozási módszernek köszönhető.
Burkett szeptember 3-án tett közzé egy frissítést arról, merre haladnak a fejlesztések. Mint mondta, a kód sokkal „tisztább” és erősebb lett az indulást előtt. Az utóbbi különösen az el nem költött koinok kezelésével jött létre.

Burkett továbbá elmondta:

„Minden sínen van, hogy a hó végén elinduljon a teszthálózat. Továbbra is dolgozok néhány apróbb részleten, de később még többet megoszthatok arról, hogyan nézhet ki a teszthálózat és hogyan vehet részt rajta mindenki.”

Az erős fejlesztések tovább sürgetik az intézményi vásárlást

A Litecoin közösségen kívül az intézményi befektetők is kezdik észrevenni, hogy hosszú távon milyen előnyökkel járhat a MimbleWimble a kriptopénz számára, ha figyelembe vesszük az intézményi tranzakciós adatokat.”
Az Arcane Research kutatócég legújabb kutatása azt mutatta, hogy a Litecoin 1200%-os felárral indult a Grayscale új Litecoin alapjánál.
Ezzel egyes piaci megfigyelők felvetették a kérdést, hogy a 2017-es ICO mánia után valóban érettebb lehet-e a szélesebb kriptopiac.
https://twitter.com/BillyBambrough/status/1300148856622022659?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1300148856622022659%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Fnew-litecoin-update-shows-mimblewimble-is-on-track%2F
A Litecoin alap is a Grayscale egyik terméke, mellyel akkreditált befektetők hozzáférhetnek a kriptopénzekhez.
Összesen több milliárd dollárt érnek és a nyílt piacokon lehet kereskedni velük, mint tőzsdék kívüli termék, a részvényekhez hasonlóan.
A Litecoin jelenleg 49 dollár körül mozog, több mint 10%-ot esett, miután hatalmas eladások voltak a szélesebb kripto és értékpapír piacokon.

Olvastad már? Az Apple összértéke jól megmutatja, hogy mennyire apró a teljes kriptopiac

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!