A SUSHI DeFi-projekt váratlan események következtében új „mesterszakácsot” kap

-

A SushiSwap SUSHI elnevezésű tokenjét az FTX vezérigazgatója vette át, miután 5 nap alatt 88%-ot zuhant egy meglepő esemény következtében.

A SushiSwapot (SUSHI), amely a „Chef Nominak” nevezett, kriptokörökben megosztó fejlesztő által kialakított Uniswap-fork, szeptember 6-án váratlan változások során adták át Sam Bankman-Friednek, az FTX vezérigazgatójának.

A döntést azután hozták meg, hogy a SUSHI árfolyama mindössze öt nap alatt 9,5 dollárról 1,13 dollárra esett.

Az alkotó piaci összeomlást okozva 13 millió dollárnyi fejlesztési alapot adott el

A projekt átadása a jó hírű Bankman-Friednek azután következett be, hogy Nomi állítólag 20.039 ethert és 2.558.644 SUSHI-t vett ki a fejlesztési alapból. Az alapban található tőkét a projekt fejlesztésének finanszírozására kellett volna felhasználniuk.
A DTCC Capital vezetője, Spencer Noon az elsők között észlelte, hogy Chef Nomi eladja a SUSHI tokeneket.
A következőt írta:

„A SushiSwap névtelen alapítója eladja az összes Sushiját. KI LÁTHATTA VOLNA EZT ELŐRE?!’

Elismerve a közösség felháborodását, Chef Nomi úgy nyilatkozott, nem „exit scamelt”. Azt állította, hogy megérdemelte a fejlesztési alap pénzét, ugyanis a projektet ő hozta létre.

„Az emberek azt kérdezték, vajon exit scameltem-e. Nem. Még mindig itt vagyok. Továbbra is részt veszek az értekezéseken. Segíteni fogok a technikai részben. Biztosítani fogom sikeres haladásunkat” mondta.

A defik területének kiemelkedő fejlesztőit ez azonban nem győzte meg. Andre Cronje, a Yearn.finance fejlesztője, aki rengeteg dicséretet kapott a YFI átlátható és decentralizált indításáért, a következő kérdéseket tette fel:

„Mit értesz az alatt, hogy »nélkülem«? Elhagyod a projektet? Ha igen, visszatéríted a fejlesztési alap pénzét? Eddig csak egy tokent adtál át, amely a Uniswap Protocol alapján épült fel. Nem az alapok további fejlesztése lett volna a cél? Nem te vagy a szükséges fejlesztő?”

Miközben a SUSHI további csökkenéseket jegyzett fel, Bankman-Fried átvette a protokollt, amelyre a közösség pozitívan reagált. Bankman-Fried azt mondta, a SUSHI kulcsai egy multi-sigbe kerülnek, amely később decentralizálttá válik.
Az új vezérigazgató szintén kritizálta Chef Nomi cselekedeteit, azonban hozzátette, hogy ha Nomi nem mond le, a Sushi össze is omolhatott volna. Így foglalta össze a tényeket:

a) Nomi nem végez jó munkát és bántotta a közösséget
b) A Sushi ígéretes jövőt mutat a közösség által felépített dinamikus AMM-ként
c) Ha Nomi nem mond le, a Sushinak vége.
d) Ha a Sushi megjelenik a Serumon, 5mm SUSHI-t adunk a gazdáknak
e) Akárhogy is legyen, az AMM-ek megérkeznek a Serumra.

Reagál az ágazat

Mielőtt az FTX és annak vezérigazgatója „megszerezték” a SUSHI-t, a token értéke a nulla felé tartott. Öt nap alatt 88%-ot zuhant, bizonytalanná téve a projekt jövőjét.
Az ipar vezetői és elemzői továbbra is pozitívan viszonyulnak a token átvételéhez. Arthur Hayes, a BitMEX vezérigazgatója így fejezte ki magát:

„Kérlek, Sam, ments meg egy rossz $SUSHI-befektetéstől. Ő az új mesterszakácsunk.”

Su Zhu, a Three Arrows Capital vezérigazgatója úgy tűnik, szintén támogatja a változást.

„Nagyon tetszik, az ETH-nek pedig 320-nál határozottan szüksége volt erre”mondta Zhu.

Olvastad már? Buffett elhagyja a Wells Fargót az arany és a bitcoin bullish helyzetét erősítve

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!