Warren Buffett és Berkshire Hathaway csökkentették pozícióikat a Wells Fargón, miközben a Barrick Gold és az emelkedő infláció szintén hozzájárulnak a bitcoin bullish jelenéhez.

Warren Buffett és Berkshire Hathaway 100 millió részvényt eladva jelentősen csökkentették pozícióikat a Wells Fargón.

Az „Omaha bölcsének” nevezett Buffett továbbra is megszabadulna bankrészvényeitől, támogatva az arany és a bitcoin bullish helyzetét.

A Fox Business szeptember 5-ei jelentései szerint Berkshire egykor 32 milliárd dolláros saját tőkével rendelkezett a Wells Fargón belül.

A befektetéseket halmozó Berkshire jelenleg a hitelező saját tőkéjének 3,3%-ával rendelkezik, melynek értéke mindössze 3,36 milliárd dollár.

 

Miért hagyta el Buffett a Wells Fargót, és milyen előnyöket jelenthet ez a bitcoin számára?

Pályafutása során Buffett többször hangsúlyozta az értékbefektetés és a cash flow jelentőségét. A befektető általában a kiszámítható és stabil működéssel rendelkező vállalkozásokat részesíti előnyben, melyek maradandó jövedelmezőséget eredményeznek.

A Wells Fargo idén júliusban egy 2,4 milliárd dolláros veszteséget szenvedett, amely első vesztesége volt a 2008-as lakásválság óta.

A kiábrándító negyedéves jelentést követően a vállalat úgy döntött, hogy részvényenként 10 centre csökkenti az osztalékot.

A Moody’s ebben a hónapban stabilról negatívra csökkentette minősítését, vezetősége átalakításának lassú folyamatára hivatkozva.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Allen Tischler, a Moody’s elmezője a következőt állította:

„A kilátások változása tükrözi a Wells Fargo megoldásainak kívántnál lassabb megvalósítását, ami a régi vezetőséget, tévedéseit, teljesítését, illetve a működési kockázatok kezelésének hiányosságait illeti. Ez a lassú ütem megterheli költségalapját, tovább rontva jövedelmi potenciálját a kihívást jelentő működési feltételek mellett.”

Valószínűleg a negyedéves veszteségek, az osztalék csökkentése, valamint a nem túl pozitív kilátások együttállása késztethette Buffettet arra, hogy megszabaduljon részvényeitől.

Berkshire portfólióátalakításának állandó témája az utóbbi hónapokban azonban a Barrick Gold-ba történő befektetése volt. Míg csökkentette az amerikai bankszektornak való kitettségét, Buffett aranyba és japán kereskedelmi vállalatokba fektetett be.

Ezek a döntések azt bizonyítják, hogy Buffett biztonságra törekszik a cash flow és az infláció elleni fedezeti ügyletek szempontjából.

A Barrick Gold-befektetés azért segíti a bitcoin bullish helyzetét, mert a bitcoint egyre inkább tekintik értéktárolónak, főleg, ha figyelembe vesszük a kettő közötti szoros összefüggést a 2020. márciusi zuhanás óta.

A bitcoin a jövőben „leszerelné” az aranyat – mondja Winklevoss

A Winklevoss ikrekhez hasonló befektetők is úgy vélik, hogy a bitcoin „digitális aranyként” hosszú távon versenybe szállhatna az arannyal.

Pontosabban a jelentős felfelé irányuló potenciálja vonzó befektetéssé teszi, mivel a BTC piaci kapitalizációja továbbra is csupán az arany 1,5%-át teszi ki.

Cameron Winklevoss, a Gemini társalapítója szerint a bitcoin már idáig is az arany jelentős riválisává volt.

A következőt mondta:

„A bitcoin felettébb jelentős riválisa lett az aranynak – a fehér könyvtől mindössze egy évtized alatt jutott el több mint 200 milliárd dolláros piaci összértékig. A következő évtizedben továbbra is drámai módon fogja leszerelni az aranyat.”

A Cointelegraph Markets múlt hétfői jelentései szerint a Wall Street tapasztalt tagja és a Keiser Report házigazdája, Max Keiser úgy véli, hogy Buffett dollárral szemben való elutasítása bullish jel lehet az arany és a bitcoin számára.

„Buffett Japán felé kacsingatása az aranybefektetésével együtt megerősíti azt a tényt, hogy őszintén le szeretne mondani az amerikai dollárról” – mondta. „Bitcoin – arany – ezüst: a közeljövőben mindegyik esetében új rekordokra lehet számítani.” – tette hozzá.

Olvastad már? Egy új DeFi szövetség összekötné a nyugati és keleti DeFi piacokat

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂