Az Ethereum hálózatának telítettsége soha nem látott méretekig növekedett. A héten volt olyan pont, amikor több mint 50 dollárba került egy Ethereum utalás, amely sok felhasználó számára megfizethetetlen összeget jelentene.

A hihetetlenül magas költségek miatt egyesek szerint az Ethereum hálózata hanyatlóban van és hamarosan
Brendan Blumer, a Block.one vezérigazgatója elmondta, hogy az EOS lehet a legjobb hálózat a DeFi számára.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

„Az EOS rendelkezik a megfelelő teljesítménnyel, likviditással és fejlesztői közösséghez, hogy támogassák a DeFi alkalmazásokat.”

Több blokklánc alapítója is hasonló kijelentéseket tett a hatalmas költségek kapcsán.

Azonban egy író és vagyonkezelő szerint a magas költségek nem jelentenek veszélyt az Ethereum hosszú távú jövőjére.

Miért nem végezhetnek a magas költségek az Ethereum blokkláncával

Felix Hartmann, író és a Hartmann Capital ügyvezetője szerint „a magas ETH has költségek nem vezetnek a hálózat végéhez.”

„Az, hogy a magas költségek az ethereum végét jelenteni ugyanaz, mintha azt mondanánk, hogy a legmenőbb étterem azért haldoklik mert tele van és ezért a szomszédos haldokló helyet választod helyette.”

Ennek lényege, hogy a növekvő költségek csupán megmutatják, hogy az emberek „ezeket a termékeket keresik és ezért beszállnak.”

Ez egy jó mutató a blokklánc hosszú távú sikerére, mivel a többi hálózat alacsonyabb költségei csupán azt mutatják, hogy nincs kereslet az alkalmazásaik iránt, így nem lenne értelme azokra a hálózatokra váltani.”

„Emellett nincs szükség egy rosszul működő és feltörhető protokollra. Ha nem érted, hogy mi történik a DeFi-vel és az őrült kamatokkal, akkor meg kell állnod, reflektálnod és kitekintened.”

Hartmann kihangsúlyozta, hogy a felehasználók és az új tőke beáramlása és még a támadások is csak tovább javítják a piac hosszú távú életképességét.

„A sushi, a yam és a pizza nem lesz itt mindörökké. A gyerekek csak szórakozzanak. Idővel megtanulják leckét a gazdaság és kockázat kapcsán. De ha leül a por, akkor még több tőke és tehetség lesz az iparban, mint korábban.

Megoldásra van szükség

Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója nemrég a Twitteren írt egy lehetséges megoldásról.

„A magas költségek egyetlen megoldása a skálázódás. A Tether, a Gitcoin és egyéb alkalmazások is helyesen teszik, hogy a ZK-ra vándorolnak. Nagyon várom a hamarosan megjelenő megoldásokat, melyek általánossá teszik az EVM szerződéseket.”

Olvastad már? Egy új DeFi szövetség összekötné a nyugati és keleti DeFi piacokat

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂