Miért nem végezhetnek az Ethereummal a magas utalási költségek

-

Az Ethereum hálózatának telítettsége soha nem látott méretekig növekedett. A héten volt olyan pont, amikor több mint 50 dollárba került egy Ethereum utalás, amely sok felhasználó számára megfizethetetlen összeget jelentene.

A hihetetlenül magas költségek miatt egyesek szerint az Ethereum hálózata hanyatlóban van és hamarosan
Brendan Blumer, a Block.one vezérigazgatója elmondta, hogy az EOS lehet a legjobb hálózat a DeFi számára.

„Az EOS rendelkezik a megfelelő teljesítménnyel, likviditással és fejlesztői közösséghez, hogy támogassák a DeFi alkalmazásokat.”


Több blokklánc alapítója is hasonló kijelentéseket tett a hatalmas költségek kapcsán.
Azonban egy író és vagyonkezelő szerint a magas költségek nem jelentenek veszélyt az Ethereum hosszú távú jövőjére.

Miért nem végezhetnek a magas költségek az Ethereum blokkláncával

Felix Hartmann, író és a Hartmann Capital ügyvezetője szerint „a magas ETH has költségek nem vezetnek a hálózat végéhez.”

„Az, hogy a magas költségek az ethereum végét jelenteni ugyanaz, mintha azt mondanánk, hogy a legmenőbb étterem azért haldoklik mert tele van és ezért a szomszédos haldokló helyet választod helyette.”


Ennek lényege, hogy a növekvő költségek csupán megmutatják, hogy az emberek „ezeket a termékeket keresik és ezért beszállnak.”
Ez egy jó mutató a blokklánc hosszú távú sikerére, mivel a többi hálózat alacsonyabb költségei csupán azt mutatják, hogy nincs kereslet az alkalmazásaik iránt, így nem lenne értelme azokra a hálózatokra váltani.”

„Emellett nincs szükség egy rosszul működő és feltörhető protokollra. Ha nem érted, hogy mi történik a DeFi-vel és az őrült kamatokkal, akkor meg kell állnod, reflektálnod és kitekintened.”

Hartmann kihangsúlyozta, hogy a felehasználók és az új tőke beáramlása és még a támadások is csak tovább javítják a piac hosszú távú életképességét.
„A sushi, a yam és a pizza nem lesz itt mindörökké. A gyerekek csak szórakozzanak. Idővel megtanulják leckét a gazdaság és kockázat kapcsán. De ha leül a por, akkor még több tőke és tehetség lesz az iparban, mint korábban.

Megoldásra van szükség

Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója nemrég a Twitteren írt egy lehetséges megoldásról.

„A magas költségek egyetlen megoldása a skálázódás. A Tether, a Gitcoin és egyéb alkalmazások is helyesen teszik, hogy a ZK-ra vándorolnak. Nagyon várom a hamarosan megjelenő megoldásokat, melyek általánossá teszik az EVM szerződéseket.”

Olvastad már? Egy új DeFi szövetség összekötné a nyugati és keleti DeFi piacokat

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!