Peter Schiff elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért emelkedik

-

A Bitcoin-kritikus és ismert aranyszakértő Peter Schiff kétségbe vonta a Bitcoin közelmúltbeli rallyjának hosszú távú fenntarthatóságát, amely a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénzét 28.000 dollár fölé repítette.

Ezt a hirtelen ralit az a hír lobbantotta fel, hogy olyan Wall Street-i óriások, mint a Charles Schwab, a Fidelity Digital Assets és a Citadel Securities, támogatásukról biztosították az EDX nevű új kriptopénz tőzsdét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Schiff úgy tekint a tőzsdére, mint a Bitcoin játékasztalára, ami arra utal, hogy a kriptovalutát inkább magas kockázatú zsetonnak tartják, mint biztonságos hosszú távú befektetésnek vagy stabil értéktárolónak.

Schiff szilárdan kitart amellett a meggyőződése mellett, hogy az arannyal ellentétben a Bitcoin nem rendelkezik eredendő értékkel, és a spekulatív hatások szele dobálja.

Az EDX, amely most négy kriptoeszköz, köztük a Bitcoin és az Ether kereskedését kínálja, a világ legkifinomultabb pénzügyi intézményeinek igényeit kívánja kielégíteni, amelyek a kriptókkal szeretnének foglalkozni.

Ez az újszerű platform a hagyományosan konzervatív Wall Street-i cégek kriptovalutákhoz való hozzáállásának megváltozását jelzi.

Schiff, aki régóta Bitcoin-szkeptikus, azonban arra számít, hogy ez a változás múlandó lehet.

Schiff óvatossága nem alaptalan. A közelmúltban a kripto számos vihart átvészelt, többek között az FTX elsüllyedését és a közelmúltban SEC-pereket olyan nagy szereplők ellen, mint a Binance és a Coinbase.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az aranyőrült álláspontja nem meglepő, de a kriptoszektorban sokan úgy értelmezik a nagy pénzintézetek belépését a kripto színtérre, mint jelentős lépést a mainstream elfogadás felé egy sor kudarc után.

Olvastad már? Túl drágák az FTX tőzsde csődeljárási költségei

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!