Az Invesco visszatérne a kriptopiacra

-

Az Invesco, az 1,49 billió dollárt kezelő globális befektetési alapkezelő cég, amely újból megpróbál megjelenni a fejlődő Bitcoin piacon, egy új SEC-bejelentés szerint ismét ringbe szállt egy Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) létrehozásáért.

Ez azután történt, hogy a cég korábban visszavonta a Bitcoin ETF-re vonatkozó kérelmét még 2021 októberében, miután az év elején benyújtotta a kérelmet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Invesco Bitcoin ETF-javaslatának eredeti visszavonulására a szabályozási fejlemények miatt került sor.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete a potenciális csalással és piaci manipulációval kapcsolatos aggodalmak miatt ellenkezett az ilyen alapok jóváhagyásával szemben.

A mostani újbóli benyújtás azonban a cég megújult optimizmusát sugallja, ami a szabályozási környezet változását jelzi.

Nate Geraci, egy neves iparági kommentátor egy tweetben megjegyezte, hogy a SEC  „hadjáratot indított a kripto ellen”, ami kíváncsivá tett arra, hogy mi változhatott a közelmúltban, hogy ilyen lépéseket sarkalljon.

Az Invesco nincs egyedül a Bitcoin ETF-ek hőn áhított helyének megszerzésében.

Más kiemelkedő nevek, például az iShares és a Bitwise, valamint a WisdomTree is benyújtotta a múlt csütörtök óta a spot Bitcoin ETF-ek beadványait.

Amint arról beszámoltunk, a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője nemrégiben azzal keltett izgalmat a kriptoiparban, hogy helyet kért a Bitcoin ETF-ben, és több elemző is megpróbálta megfejteni a motivációt a mostani manőver mögött.

A beadványok áradata az intézményi érdeklődés újbóli megugrását jelzi a kriptopénz iránt, ami az ilyen pénzügyi termékek szabályozási jóváhagyásában bekövetkező potenciális változást sejtet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A helyzet továbbra is képlékeny, mivel a SEC még nem hozott végleges döntést ezekről a bejelentésekről.

Mindazonáltal az Invesco újbóli megjelenése, valamint a pénzügyi tér más jelentős szereplőinek belépése új fordulatot hoz a Bitcoin ETF-eket övező, folyamatosan változó történetben.


Olvastad már? Túl drágák az FTX tőzsde csődeljárási költségei

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!