Pavel Luptak, a cseh Parallel Plis kriptoközösség társalapítója szerint alaptalanok Schiff tévképzetei.

Peter Schiff, a hírhedt aranyrajongó és bitcoinkritikus azon tűnődik, hogy a hitelesített, bitcoinhoz köthető Twitter fiókok elleni támadás „előjele lehet egy bitcoin elleni támadásnak.”

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Schiff egy július 16-ai tweetben beszélt a tegnapi támadásról, több hitelesített Twitter profilt törtek fel, hogy népszerűsítsenek egy bitcoinos csalást.

Schiff azon tűnődik, hogy ez előjele lehet-e annak, hogy támadás indulhat a bitcoinnal szemben.

A Twitteres támadásnak semmi köze a bitcoin biztonságához

Pavel Luptak, a cseh Parallel Polis kriptoközösség és a Hackers Congress Prague társalapítója elmondta, hogy a Twitter elleni támadásnak és a bitcoin biztonságának semmi köze sincs egymáshoz:

„A Twittert törték fel, nem a bitcoint. A bitcoin csupán egy eszköz a csalók számára. Persze csorba eshet a bitcoin hírnevén (szerintem a tőzsdék lassan elkezdik letiltani a csalásból származó bitcoinokat). Azonban nagyobb részt a Twitter hírnevén eshet csorba a biztonság hiánya miatt.”

Luptak szerint a bitcoin csupán vagyonátadási módszer a támadók számára. A közösség egyes tagjai szerint a csalók pont azért kértek bitcoint, mivel ezt nem tudják megállítani a kormányok.

Sokak szerint a tranzakciók véglegessége a bitcoin egyik legfontosabb alapja. Emellett fontos megjegyezni, hogy a csalók ugyan előszeretettel használják, de korábban más hálózatokat is használtak már.

Luptak szerint „A történelem során a legtöbb csaló fiatpénzeket használt. Ez nem a bitcoin problémája, bármilyen valutát lehet csalásokra használni.”

A bitcoint nehéz lenne feltörni

Továbbá Luptak szerint „a bitcoin egy decentralizált protokoll, több ezer csomóponttal, így minden átlátható és ellenőrizhető.” Ennek köszönhetően a hálózatot sokkal nehezebb lenne feltörni, mint a Twittert.

Elméletileg lehetséges lenne támadást, mondjuk egy 51%-os támadást indítani a bitcoin ellen, de ez rendkívül bonyolult lenne, olyannyira, hogy a lehetséges támadók meg sem próbálnák.

A bitcoin 2009-ben indult és még egyetlen koint sem sikerült ellopni egy hackertámadáson keresztül. Luptak a következőt ajánlja:

„Óvakodj az adathalász támadásoktól és tartsd észben, hogy semmi sincs ingyen.”

Olvastad már? A Dogecoin lufi sokban hasonlít a 2017-es kriptoőrülethez

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂