A „PlanB” nevű tartott egy szavazást, amely azt mutatja, hogy a bitcointulajdonosok jobban bíznak a bitcoinban, mint valaha.

Az elemző legújabb szavazása alapján a kripto Twitter nagyjából háromnegyede vásárol, vagy tovább tartogatja bitcoinját.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Emellett Peter Schiff aranyrajongó is tartott egy szavazást, amelyből látszik, hogy a kriptobefektetők nagy része kitart bitcoinja mellett.

Azonban a piac adatai azt mutatják, hogy jelentős eladási nyomás helyezek a bitcoinra az egyik legfontosabb piacon: a BitMEX-en

Csúcson az eladási nyomás

Egy kriptokereskedő osztotta meg az alábbi grafikont július 15-én, amely azt mutatja, hogy a bitcoin továbbra is konszolidációs fázisban van, de az elmúlt napokban jelentősen megnövekedett az eladási nyomás.

„3%-os árrés van az eladási/vásárlási megrendelések mögött, amely azt mutatja, hogy több hónapos csúcson állnak az eladások. Nagyjából 150 000 000 millió dollárnyi eladáson kéne átrágnunk magunkat és ezzel még el sem érnénk a 9400 dolláros árfolyamot.”

Ez azt jelenti, hogyha a bitcoin értéke emelkedni kezdene, akkor egyre több ellenállással szembesülne a megrendelési főkönyvben.

Persze nem lehetetlen feladat áttörni a 150 millió dollárnyi eladást, de ezt azt jelzi, hogy egyes befektetők lent akarják tartani a piacokat, vagy további esésekre számítanak.

Fontos hozzátenni, hogy a vásárlási megrendelések száma is emelkedett, de így is jelentősen több az eladások száma, közel kétszer akkora.

Bitcoin shortot építenek az intézmények

Az eladási nyomás pont akkor jelentkezett, amikor az intézményi befektetők is jelezték, hogy rövid távon medve piacot jósolnak a kriptopiacokon.

Ezt a CME határidős bitcoin piacán keresztül jelezték, amely minden héten kiadja adatait a CFTC törvényeinek megfelelően.

Az „Unfolded” adatgyűjtő cég azt észlelte, hogy a CME-n „pénzügyi intézményként” besorolt felhasználók több mint 2000 short szerződést tartanak nyitva.

Forrás: TradingView.com

Ez már csak olaj a tűzre, ha hozzávesszük, hogy több technikai mutató szerint is korrekció várhat a bitcoinra.

Ilyen technikai jel, hogy a bitcoin nemrég beesett egyensúlyi pontja alá, emellett a mozgási átlagok is átléptek néhány rossznak számító szintet és Ichimoku Cloud is gyenge irányzatokat mutat.

Ha mindezt hozzávesszük ahhoz, hogy a bitcoin értéke nem sokat változott az elmúlt hetek során, akkor érthető, hogy miért gondolják úgy egyesek, hogy a bitcoin értéke zuhanásnak indulhat a több hónapos konszolidációt követően.

Olvastad már? Egy elemző szerint figyelemre méltó, az XRP értéke

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂