Egy elemző szerint figyelemre méltó, az XRP értéke

-

Számtalan kriptopénz mutatott szép teljesítményt az elmúlt pár hét során.
Az olyan eszközök, mint a Band Protocol (BAND), Synthetix Network Token (SNX), Cosmos (ATOM) és még az olyan nagy altkoinok, mint a Cardano (ADA) és a Chainlink (LINK) értéke is több tucat százalékot emelkedett az elmúlt hetek során.
Azonban a sokak által figyelt negyedik legnagyobb kriptopénz értéke, az XRP szinte meg sem mozdult.
A CryptoSlate adatai alapján az XRP piaci értéke június elsején 4%-kal magasabban állt, mint jelenlegi ára.
Egy elemző szerint „figyelemre méltó” az XRP árfolyama

Sokkoló, hogy nem emelkedik az XRP árfolyama

Nic Carter, a Castle Island Ventures üzlettársa és a Coin Metrics kriptoelemzési cég társalapítója szerint „figyelemre méltó, hogy az XRP teljesen kimaradt a mostani áremelkedésből.”
Hozzátette, hogy a kriptopénz makro szempontból már két és fél éve csökkenő tendenciát mutat a bitcoinnal és a dollárral szemben. 2018-ban még 3 dollár fölött volt az árfolyam, amelyet egyre alacsonyabb mélypontok és csúcsok követtek.
A Weiss Crypto Ratings a következőt írta az XRP értékcsökkenéséről:

„Egyre alacsonyabbra és alacsonyabbra jut az árfolyam. A legújabb mélypont már májusban létrejött.”

Carter szerint az XRP értéke főleg a piac és a készlet magas inflációja miatt nem képes emelkedni.
Az alábbi ábrát tette közzé cége adatai alapján, amely azt sugallja, hogy az XRP forgalomban lévő készlete 16-780%-kal nagyobb lehet a bitcoinnál és legalább háromszor akkorra, mint az ethereumé:

Carter szerint:

„Fontos észben tartani, hogy az XRP éves készlete csupán 2020-ban 16%-ot növekedett. Ez hatalmas készletnövekedés, melyet el kell nyelnie a piacoknak.”

Elemzők szerint tovább eshet az XRP

Egy kereskedő, aki korábban pontos bitcoinjóslatokat mondott, nemrég azt nyilatkozta, hogy az XRP akár 1500 satoshiig is eshet. Ez több mint 25%-os értékcsökkenést jelentene a piacvezeteő bitcoinnal szemben.
Ezt a medve jóslatot adatok is alátámasztják
Az XRP láncon történő tranzakcióinak száma csökkenni kezdett, és új mélypontra jutott, miután pár hónapja ez az adat még csúcson volt.
Mindemellett további kockázatot jelenthet, hogy a PlusToken Ponzi-csalásból származó XRP-t is tőzsdékre utalhatták, amely azt sugallja, hogy ezek a koinok lassan eladásra kerülnek.

Olvastad már? A stabilkoinok vásárlóereje megjósolhatja a bitcoin következő bika piacát

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!