A Dogecoin lufi sokban hasonlít a 2017-es kriptoőrülethez

-

A Ryze szerint a Dogecoin mostani teljesítménye emlékeztető lehet a 2017-es kriptoőrületre

Az atlantai Bitcoin-cég, amely automatizált kereskedelemi megoldásokat kínál kereskedőinek, hangot adott a Dogecoin múlt héten tapasztalt gyanús árműveletének.

Szerintük a mém kriptopénz úgy viselkedett, mint a legtöbb pump és dump csalás, amellyel 2017 során több millió dollárt buktak a befektetők.

A Dogecoin árfolyama a múlt héten három nap alatt közel 150%-ot emelkedett.

A TikTok állhatott a növekedés mögött, amely egy rövid videókat tartalmazó platform, világszerte több mint 800 millió felhasználóval.
James Galante, az egyik felhasználó egy vicces videót csinált, amelyben azt mondta, hogy mindenkinek küld 1 dollárnyi dogecoint, aki legalább 25 dollárnyit vásárol.
Az üzenet szinte futótűzként terjedt, így több tőzsdén is megugrott a Dogecoin árfolyama.

„A Tiktok, amit tegnap csináltam, önálló életre kelt, és az elmúlt 24 órában 16%-ot emelkedett a Dogecoin értéke. lol https://t.co/HimKE2VAD2

A TiktTok az új Twitter

Abhay Aluri, a Ryze társalapítója a múlt héten azt írta, hogy a TikTok-kereskedők ugyanazt csinálják, mint a Telegram-, Twitter- és Discord-csoportok, amelyek próbálják felpumpálni egy kriptopénz árfolyamát, majd megszabadulnak tőle.
„Veszélyesnek” nevezte ezt a trendet, mivel tinédzserek és fiatal felnőttek is részt vesznek benne, akik nem rendelkeznek túl sok befektetési tapasztalattal.

„A fiatal, tapasztalatlan befektetők a TikTokon próbálják elkapni a legújabb versenylovat, így több ezer ember károsul meg és rossz tapasztalatokat szereznek a kriptopénzek kapcsán.” – mondta Mr. Aluri

Azért is aggasztó a helyzet, mivel a Dogecoint nem igazán lehet mire használni. Az altkoin 2013-ban indult: viccként.
Megjelenése után mikrofizetésekre, borravalónak és adományokra használták. Emellett 2014-ben Dogecoin-adományokból szponzorálták Josh Wise NASCAR-versenyzőt, hogy tovább népszerűsítsék a kriptopénzt.

Forrás: Wikipedia

Mindazonáltal a Dogecoin nem tartotta a lépést a kriptopiacokkal. A kereskedők már nem tartották annyira érdekesnek az olyan befektetésekkel szemben, mint az ethereum, tezos, LINK és sokan mások, így idővel elvesztette értékét.

„A dogecoin 2013-ban indult viccként, így nincs is valós felhasználása.” – folytatta Mr. Aluri

45%-ot esett

A DOGE/USD-árfolyam nem tudta fenntartani magát egy 0,00569 dolláros éves csúcsot követően.
Ezt követően hatalmas korrekció vette kezdetét, 48,29%-ot esett az árfolyam a fent említett szintről. Ezt követően ismét emelkedni kezdett az ár, de mindössze 3%-ot. A cikk írásakor a Dogecoin érteke 45%-os mínuszban van éves csúcsához képest.
Ez egy elhúzódó korrekció jele lehet? Nem lehet megmondani mivel a Dogecoin nem szerepel a derivátumpiacokon.
Az OKEx a múlt héten bejelentette, hogy elindítanak egy DOGE-alapú spot- és swapszerződés-piacot. Fő vetélytársuk, a Binance is elindította a DOGE/USDT swap szerződéseket.
Ezzel a dogecoin spekulatívabb lesz, mint valaha, így még jobban ki lesz téve pump és dump csalásoknak.

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Aranami
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!