A Dogecoin lufi sokban hasonlít a 2017-es kriptoőrülethez

-

A Ryze szerint a Dogecoin mostani teljesítménye emlékeztető lehet a 2017-es kriptoőrületre

Az atlantai Bitcoin-cég, amely automatizált kereskedelemi megoldásokat kínál kereskedőinek, hangot adott a Dogecoin múlt héten tapasztalt gyanús árműveletének.

Szerintük a mém kriptopénz úgy viselkedett, mint a legtöbb pump és dump csalás, amellyel 2017 során több millió dollárt buktak a befektetők.

A Dogecoin árfolyama a múlt héten három nap alatt közel 150%-ot emelkedett.

A TikTok állhatott a növekedés mögött, amely egy rövid videókat tartalmazó platform, világszerte több mint 800 millió felhasználóval.
James Galante, az egyik felhasználó egy vicces videót csinált, amelyben azt mondta, hogy mindenkinek küld 1 dollárnyi dogecoint, aki legalább 25 dollárnyit vásárol.
Az üzenet szinte futótűzként terjedt, így több tőzsdén is megugrott a Dogecoin árfolyama.

„A Tiktok, amit tegnap csináltam, önálló életre kelt, és az elmúlt 24 órában 16%-ot emelkedett a Dogecoin értéke. lol https://t.co/HimKE2VAD2

A TiktTok az új Twitter

Abhay Aluri, a Ryze társalapítója a múlt héten azt írta, hogy a TikTok-kereskedők ugyanazt csinálják, mint a Telegram-, Twitter- és Discord-csoportok, amelyek próbálják felpumpálni egy kriptopénz árfolyamát, majd megszabadulnak tőle.
„Veszélyesnek” nevezte ezt a trendet, mivel tinédzserek és fiatal felnőttek is részt vesznek benne, akik nem rendelkeznek túl sok befektetési tapasztalattal.

„A fiatal, tapasztalatlan befektetők a TikTokon próbálják elkapni a legújabb versenylovat, így több ezer ember károsul meg és rossz tapasztalatokat szereznek a kriptopénzek kapcsán.” – mondta Mr. Aluri

Azért is aggasztó a helyzet, mivel a Dogecoint nem igazán lehet mire használni. Az altkoin 2013-ban indult: viccként.
Megjelenése után mikrofizetésekre, borravalónak és adományokra használták. Emellett 2014-ben Dogecoin-adományokból szponzorálták Josh Wise NASCAR-versenyzőt, hogy tovább népszerűsítsék a kriptopénzt.

Forrás: Wikipedia

Mindazonáltal a Dogecoin nem tartotta a lépést a kriptopiacokkal. A kereskedők már nem tartották annyira érdekesnek az olyan befektetésekkel szemben, mint az ethereum, tezos, LINK és sokan mások, így idővel elvesztette értékét.

„A dogecoin 2013-ban indult viccként, így nincs is valós felhasználása.” – folytatta Mr. Aluri

45%-ot esett

A DOGE/USD-árfolyam nem tudta fenntartani magát egy 0,00569 dolláros éves csúcsot követően.
Ezt követően hatalmas korrekció vette kezdetét, 48,29%-ot esett az árfolyam a fent említett szintről. Ezt követően ismét emelkedni kezdett az ár, de mindössze 3%-ot. A cikk írásakor a Dogecoin érteke 45%-os mínuszban van éves csúcsához képest.
Ez egy elhúzódó korrekció jele lehet? Nem lehet megmondani mivel a Dogecoin nem szerepel a derivátumpiacokon.
Az OKEx a múlt héten bejelentette, hogy elindítanak egy DOGE-alapú spot- és swapszerződés-piacot. Fő vetélytársuk, a Binance is elindította a DOGE/USDT swap szerződéseket.
Ezzel a dogecoin spekulatívabb lesz, mint valaha, így még jobban ki lesz téve pump és dump csalásoknak.

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Aranami
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!