Peter Schiff: a bitcoin veszélybe került, 4000 alá is mehet az ár

-

A kriptopénz egyik legismertebb kritikusa szerint a bitcoin a váratlan esés miatt, a támasz megtörése után akár 4000 dollárig eshet.

Az aranyfanatikus lecsapott a zuhanó bitcoinra

Peter Schiff, talán a leghangosabb aranytámogató egy szeptember 24-i tweetben ekézte a BTC-t, miután egy óra alatt majdnem 2000 dollárt esett az árfolyama.

Az zuhanást követő korrekció, amely során 8500-ig visszaemelkedett az árfolyam, nem volt elég Schiffnek, aki szerint az 1800 dolláros csökkenés csak a kezdet volt:

„A bitcoin végre áttörte a támaszt, amelyen az eső háromszög hónapok óta alapult. Ez egy kifejezetten medvés technikai mutató, amely igazolja, hogy a lokális maximumon már túl van az árfolyam. Nagy esély van a 4000-ig zuhanásra, vagy akár még lejjebb!”

Schiff szerint a 4000 dolláros szint lesz a támasz

A bitcoin ellenzői elismerik Schiff kriticizmusát. Az elmúlt hónapokban több alkalommal is láthattuk, hogy a bitcoin hasznavehetetlenségét próbálják bizonyítani. Ilyenkor főleg az arannyal hasonlítják össze.
Így most páran értékelik is, hogy ironikusan pont Schiff az, aki támaszról beszél a BTC esetében, négyezernél.
Mások viszont megemlítik, az árfolyam még így is többszöröse a nemesfém árának.
Schiff legutóbbi előrejelzése szerint az arany mindenképpen el fogja érni az 5000 dollárt, a bitcoin viszont sosem lépi át az 50 ezer dolláros szintet.

Olvastad már? Mennyi bitcoinba kerülne, ha egyes országok leváltanák aranytartalékukat?

A legutóbbi, augusztusi 7%-os esésnél azonnal feltűntek olyan állítások, amelyek szerint a bitcoin elbukott a „biztos menedék” tesztjén.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!