Mivel digitális korban élünk, nincs itt az ideje, hogy megváljunk fizikai eszközeinktől? És ha így teszünk, akkor mennyi bitcoinba kerülne az országoknak, hogy leváltsák az aranykészleteiket?

Mennyi bitcoinba kerülne, ha egyes országok kriptóra váltanák aranytartalékukat?

Életünk nagy részét online töltjük. Vállalkozásokat, eseményeket, gyakran sajnos még szociális igényeinket is digitális csatornákon keresztül rendezzük.

Sokkal hatékonyabb vagyontárolási formák elérhetőek, mint a nehéz aranyrudak, elkerülhetetlen tehát, hogy egyes országok aranyról olyan digitális eszközökre váltsák tartalékiakat, mint a bitcoin?

Ahogy arra a @Rhymtrader nevű Twitter-felhasználó/kereskedő felhívta a figyelmet, ennyi bitcoinba kerülne, ha egyes országok leváltanák aranykészleteiket:

„Digitális korban élünk, a digitális arany elkerülhetetlen.”

Nagyon sok érv támaszthatja ezt alá, de egyelőre nem valószínű, hogy sok ország megválna a fizikai aranyától.

A bitcoin rég várt stabilitásban van az elmúlt hónapok során. Peter Schiff aranyrajongó szerint azonban nemrég „ismét” elbukta, a vagyontárolási formák próbáját.

A múlt hónap végére utalt ezzel, amikor a feszültségek miatt nagyot estek a globális tőzsdepiacok, a befektetők pedig a menedékek felé vették az irányt. A svájci frank, a japán jen és az arany mind emelkedtek, mialatt a bitcoin 8%-ot esett.

A bitcoin jó irányba halad, ha le akarja váltani az elavult nemesfémeket. Abszolút ritkasága mellett percek alatt az egész világon át lehet mozgatni, így nagyon sok előnnyel rendelkezik.

Mialatt az országok továbbra sem értik a technológiát, és nem tudnak lépést tartani vele, a felhasználók amiatt aggódnak, hogy tartsák biztonságban bitcoinjukat.

A kormányok és központi bankok inkább biztonságban ülnek az aranytartalékaikon, mintsem azon aggódjanak esténként, hogy egy perc alatt eltűnhet az összes bitconjuk.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép estétek! 🙂