Mennyi bitcoinba kerülne, ha egyes országok leváltanák aranytartalékukat?

-

Mivel digitális korban élünk, nincs itt az ideje, hogy megváljunk fizikai eszközeinktől? És ha így teszünk, akkor mennyi bitcoinba kerülne az országoknak, hogy leváltsák az aranykészleteiket?

Mennyi bitcoinba kerülne, ha egyes országok kriptóra váltanák aranytartalékukat?

Életünk nagy részét online töltjük. Vállalkozásokat, eseményeket, gyakran sajnos még szociális igényeinket is digitális csatornákon keresztül rendezzük.
Sokkal hatékonyabb vagyontárolási formák elérhetőek, mint a nehéz aranyrudak, elkerülhetetlen tehát, hogy egyes országok aranyról olyan digitális eszközökre váltsák tartalékiakat, mint a bitcoin?
Ahogy arra a @Rhymtrader nevű Twitter-felhasználó/kereskedő felhívta a figyelmet, ennyi bitcoinba kerülne, ha egyes országok leváltanák aranykészleteiket:

„Digitális korban élünk, a digitális arany elkerülhetetlen.”

Nagyon sok érv támaszthatja ezt alá, de egyelőre nem valószínű, hogy sok ország megválna a fizikai aranyától.
A bitcoin rég várt stabilitásban van az elmúlt hónapok során. Peter Schiff aranyrajongó szerint azonban nemrég „ismét” elbukta, a vagyontárolási formák próbáját.

A múlt hónap végére utalt ezzel, amikor a feszültségek miatt nagyot estek a globális tőzsdepiacok, a befektetők pedig a menedékek felé vették az irányt. A svájci frank, a japán jen és az arany mind emelkedtek, mialatt a bitcoin 8%-ot esett.
A bitcoin jó irányba halad, ha le akarja váltani az elavult nemesfémeket. Abszolút ritkasága mellett percek alatt az egész világon át lehet mozgatni, így nagyon sok előnnyel rendelkezik.
Mialatt az országok továbbra sem értik a technológiát, és nem tudnak lépést tartani vele, a felhasználók amiatt aggódnak, hogy tartsák biztonságban bitcoinjukat.
A kormányok és központi bankok inkább biztonságban ülnek az aranytartalékaikon, mintsem azon aggódjanak esténként, hogy egy perc alatt eltűnhet az összes bitconjuk.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!