A Facebook felfedte a Libra mögött álló valuták részleteit

-

A Facebook végre felfedte a Libra mögött álló fiat valuták listáját. Lehet, hogy egyesek számára nem meglepő, de kérdéses, hogy Franciaország és Németország ezek után elfogadja-e a Librát.
A Facebook nyilvánosságra hozta azon valuták listáját, amelyek a Libra stabilkoin alapjául szolgálnak majd. Annyit már tudunk, hogy az amerikai dollár adja majd a Libra mögött álló valuták felét, a többi részlet azonban rejtélyes.

A Der Spiegel legújabb cikke válaszolt a német alsóház (a Bundestag) baloldali pénzügyi szakértőjének, Fabio De Masi az Európai Parlament korábbi képviselőjének kérésére, hogy a Facebook mondja el a projekt pontos részleteit.
Szerintük a Libra értékének fele az amerikai dollárból táplálkozik majd, emellett az euróalapú kötvények nagyjából 30%-os szerepet kapnak a valutacsomagokban. A maradékot az euró (18%), a jen (14%), az angol font (11%) és a szingapúri dollár (7%) teszi ki.

A kínaiak kimaradnak a buliból

Megerősítették azt a pletykát, mely szerint Kína kimarad a Librából az USA és Kína között jelenleg zajló kereskedelmi háború miatt. A jüan emiatt nem kap szerepet az új kriptopénzben.
Ez azt jelenti, hogy a kínaiak nem használhatják majd a Facebook librát. A gond azonban az, hogy ők kínaiak teszik ki a világ lakosságának nagyjából negyedét, és országuk a második legnagyobb gazdaság a világon, így nem lehet meglepő, hogy már idő előtt saját kriptovalutát indíthatnak.
Részleteket egyelőre nem ismerünk, de több jel utalt rá, hogy Kína olyan saját nemzeti kriptovalutát indítana, amely offshore elemekkel is rendelkezne.

Franciaország és Németország imádja a blokkláncot, de utálják a Librát.

Az Európai Unió két tagországa máris jelezte, hogy betiltják a Facebook Librát.
Egyéb kriptovaluták – mint a bitcoin és az elosztottfőkönyv-alapú blokklánc-technológiák – megfelelő mennyiségű támogatást kapnak ezektől az országoktól. A Facebook azonban kemény ellenállást tapasztal: mindkét ország jelezte, hogy betiltanák a Librát.
26 globális központi bank hivatalnoka, valamint a Bank of England és az amerikai Fed is jelezte tárgyalási szándékát a Facebook Librával kapcsolatban.
Franciaország és Németország is említette, hogy egy nyilvános blokkláncot üzemeltetnének, amellyel felvennék a versenyt az egyelőre csak indulásra váró kriptopénzzel.

A Libra konzorciumának egyes tagjai kiléptek, de sokan nem aggódnak

A Libra Association több tagja is vegyes érzelmeket táplál a projekt iránt. A múlt hónap során több cég is eltávolodott a kriptovalutától, miután jelentős ellenkezést váltott ki az USA törvényhozóiból.
Az olyan pénzügyi és technológiai cégek azonban, mint a PayPal, Ebay, Visa, Mastercard vagy az Uber is azt jelezte, hogy továbbra is játszmában vannak.
Ez a globális trösztellenes mozgalom több tagját is elgondolkodtatta azon, hogy a Facebook egy kriptomaffiát szeretne teremteni a többi céggel, hogy Mark Zuckerberg lehessen a keresztapa.
Ezektől eltekintve arról is beszámoltak, hogy a közösségi oldal stratégiai társa, a mesterséges intelligencia és chatbotfejlesztő Servicefriend felvásárlásra került a Facebook által, és a cég vezetősége csatlakozott a kriptopénz leányvállalatához.

Olvastad már? Miért nőtt meg 500 százalékkal a bitcoin ATM-ek száma mindössze 3 év alatt?

Korábban már együtt dolgoztak ügyfélszolgálati chatbotok fejlesztésén és egyéb techóriásokkal. A stratégiai felvásárlás azt jelzi, hogy a Facebook mesterséges intelligencia által vezérelt chatbotokkal segíthet majd a Libra-felhasználókon.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!