Peter Schiff a Bitcoin ETF-eket spekulatív szerencsejátéknak jelöli meg

-

Peter Schiff közgazdász a közelmúltban spekulatív eszköznek bélyegezte a hamarosan megjelenő USA-ban jegyzett spot Bitcoin ETF-eket.

A neves közgazdász és kriptopénz-szkeptikus Peter Schiff ismét felborzolta a Bitcoin állóvizét az X közösségi médiában megjelent legújabb kritikájával.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A több, az Egyesült Államokban jegyzett spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyásának várakozása miatt Schiff a Bitcoint bukott digitális valutának nevezte, amelynek egyetlen vívmánya a spekulatív jellegében rejlik.

Legutóbbi bejegyzése szerint ezek az ETF-ek, ha jóváhagyják őket, csupán kapuként szolgálnának a spekulánsok új hulláma számára, és egy szerencsejáték-aréna belépőihez hasonlítja őket.

A SEC készen áll a spot ETF-ek jóváhagyására

Charles Gasparino, veterán újságíró megosztotta a vezető értékpapír-jogászok meglátásait az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnökének, Gary Genslernek a közelmúltban kiadott kripto figyelmeztetéseivel kapcsolatban.

Ezek a figyelmeztetések a jogászok szerint a spot Bitcoin ETF-ek lehetséges jóváhagyásának előjelei.

Gensler nyilatkozatai a Bitcoint spekulatív, volatilis eszközként ábrázolják, párhuzamot vonva az instabil hátterű fiat valutákkal, például az argentin pesóval.

Megkülönböztette a Bitcoint más digitális eszközöktől, és figyelmeztetett a kormányzati szabályozási intézkedések lehetőségére, amelyek negatívan befolyásolhatják a Bitcoint.

Rámutatott továbbá a törvénysértők elterjedtségére a kriptoökoszisztémában.

E vészjósló figyelmeztetések ellenére úgy tűnik, hogy a SEC-nek nincs több akadályt jelentő tényezője ezen ETF-ek jóváhagyásának.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SEC eltörlésére szólított fel Schiff

A Bitcoin egyik prominens kritikusa, Schiff következetesen kifejezte szkepticizmusát a kriptopénzzel és az azt szabályozó intézményekkel szemben.

2021 októberében nyilvánosan bírálta a SEC által egy Bitcoin határidős ETF jóváhagyását, és magának a SEC-nek az eltörlése mellett érvelt.

Schiff szerint az ilyen ETF-ek jóváhagyását félreérthetően a Bitcoin kormányzati támogatásaként értelmezték, ami szerinte megalapozatlan.

Meggyőződése, hogy a Bitcoinba való befektetés – akár közvetlenül, akár határidős ügyleteken, akár spot ETF-eken keresztül – egyszerűen a szerencsejáték egyik formája.


Olvastad már? Vajon a Bitcoin 2024-ben eléri a 100.000 dollárt? PlanB árjóslata szerint…

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!