Oroszországban új kriptobányász alap indul

-

Egy orosz vállalat befektetési alapot indított kriptobányászati projektek finanszírozására a szabályozási kihívások és egyes kormányzati szervek ellenséges álláspontja ellenére.

A Kommerszant orosz üzleti hírforrás szerint a legalább 300 000 rubel (kb. 4000 dollár) összegű befektető részt vehet a programban, a tőkét hardverek vásárlására és a kapcsolódó költségek, például az energia és a működési költségek kifizetésére fordítják.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az alap a hírek szerint az első ilyen jellegű alap Oroszországban, és számos prominens befektető áll mögötte. Nyílt végű befektetési alapként fog működni, amelyhez bármikor csatlakozhatnak új résztvevők.

A befektetők mind kriptovalutában, mind fiat pénzben számíthatnak az alap tevékenységéből származó hozamra.

Az alap célja, hogy a Bitcoin és más népszerű kriptovaluták bányászatából, valamint a meglévő kriptoprojektekbe való befektetésből származó hozamot termeljen.

Az alap számos további szolgáltatást is kínál a befektetőknek, például technikai támogatást a hardver telepítéséhez és karbantartásához, valamint tanácsadási szolgáltatásokat a kriptopénzpiaccal kapcsolatban.

A kripto elfogadása Oroszországban

A Kommerszant beszámolója szerint a vállalkozás bizonyos kockázatokat hordoz, de az iparági szakértők optimisták, hogy az orosz központi bank jóváhagyását megkapja.

Alexander Baryshnikov a BitRiver-től azt állítja, hogy a kriptobányászati projektekbe óriási pénzbefektetések áramlanak a térség bankjaitól és vállalkozásaitól, különösen azóta, hogy más pénzügyi kilátások csökkentek.

Oroszország a kedvező éghajlati viszonyok és az alacsony árú energiaforrások miatt is kiváló feltételeket kínál a bányászati műveletekhez.

Ráadásul, mivel a nyugati szankciók a rendszeres iparágakat érintik, a digitális eszközök alternatív gazdasági forrásként tekinthetők az ország számára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Korábban felmerült, hogy az orosz kormány jó úton halad a bányászat legitimálása felé azáltal, hogy szabályozási intézkedéseket vezet be körülötte.

Az orosz pénzügyminisztérium közleménye szerint azonban ez a folyamat 2021 januárjában látszólag megakadt.

Olvastad már? Csúszik az Ethereum „Shanghai Upgrade”

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!