Oroszországban új kriptobányász alap indul

-

Egy orosz vállalat befektetési alapot indított kriptobányászati projektek finanszírozására a szabályozási kihívások és egyes kormányzati szervek ellenséges álláspontja ellenére.

A Kommerszant orosz üzleti hírforrás szerint a legalább 300 000 rubel (kb. 4000 dollár) összegű befektető részt vehet a programban, a tőkét hardverek vásárlására és a kapcsolódó költségek, például az energia és a működési költségek kifizetésére fordítják.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az alap a hírek szerint az első ilyen jellegű alap Oroszországban, és számos prominens befektető áll mögötte. Nyílt végű befektetési alapként fog működni, amelyhez bármikor csatlakozhatnak új résztvevők.

A befektetők mind kriptovalutában, mind fiat pénzben számíthatnak az alap tevékenységéből származó hozamra.

Az alap célja, hogy a Bitcoin és más népszerű kriptovaluták bányászatából, valamint a meglévő kriptoprojektekbe való befektetésből származó hozamot termeljen.

Az alap számos további szolgáltatást is kínál a befektetőknek, például technikai támogatást a hardver telepítéséhez és karbantartásához, valamint tanácsadási szolgáltatásokat a kriptopénzpiaccal kapcsolatban.

A kripto elfogadása Oroszországban

A Kommerszant beszámolója szerint a vállalkozás bizonyos kockázatokat hordoz, de az iparági szakértők optimisták, hogy az orosz központi bank jóváhagyását megkapja.

Alexander Baryshnikov a BitRiver-től azt állítja, hogy a kriptobányászati projektekbe óriási pénzbefektetések áramlanak a térség bankjaitól és vállalkozásaitól, különösen azóta, hogy más pénzügyi kilátások csökkentek.

Oroszország a kedvező éghajlati viszonyok és az alacsony árú energiaforrások miatt is kiváló feltételeket kínál a bányászati műveletekhez.

Ráadásul, mivel a nyugati szankciók a rendszeres iparágakat érintik, a digitális eszközök alternatív gazdasági forrásként tekinthetők az ország számára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Korábban felmerült, hogy az orosz kormány jó úton halad a bányászat legitimálása felé azáltal, hogy szabályozási intézkedéseket vezet be körülötte.

Az orosz pénzügyminisztérium közleménye szerint azonban ez a folyamat 2021 januárjában látszólag megakadt.

Olvastad már? Csúszik az Ethereum „Shanghai Upgrade”

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!