Csúszik az Ethereum „Shanghai Upgrade”

-

A régóta várt Shanghai Upgrade, amely lehetővé tenné a feltett Ethereum (ETH) visszavonását, április második hetére tolódott, ahogyan arról a hálózat fejlesztői hívásán döntöttek.

A fejlesztők a stakerek nagy csalódására, akik alig várták, hogy véget érjen a kétéves várakozás, konszenzusra jutottak abban, hogy a frissítés mainnet indítása egy hónappal a görli teszthálózat indítása után történik, amelyet a hívás során március 14-re tűztek ki.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az egyik fejlesztő korábbi időpontot javasolt a Goerli indítására, mivel így több idő telik el a Goerli és a mainnet indítása között.

Volt egy javaslat, hogy a Goerli március 16-án induljon el, de ezt elvetették a március 14-i időpont javára, hogy legyen elég idő elemezni és megvitatni az eredményeket a következő, március 16-ra esedékes fejlesztői híváson.

A görli teszt lesz az utolsó főpróba a közelgő sanghaji frissítéshez.

A Glassnode adatai szerint az Ethereum teljes tétgyűjtési aktivitása tisztességes növekedést mutatott az előző héthez képest.

A cikk írásakor közel 17,5 millió ETH-t zároltak a hálózat okosszerződéseiben, ami 3%-os növekedést jelent hétről hétre.

Az érvényesítők teljes számának növekedése ugyanezt a pályát követte.

Az új ETH-k letétbe helyezésének üteme azonban 82%-kal zuhant az előző héthez képest.

Ennek oka lehetett a Shanghai Upgrade mainnet indulási időpontja körüli bizonytalanság.

ethereum

Forrás: glassnode.com

A Staking Rewards szerint a sajtómunkák idején a teljes ETH-mennyiség több mint 14%-át tette ki a teljes ETH-kínálatnak.

Negatív hangulat lép be

A késés híre a CoinMarketCap szerint több mint két hete a legalacsonyabb értékre rántotta az ETH-t.

Az altcoinok királya 4,64%-ot zuhant az elmúlt 24 órában, és 1600 dollár alatt kereskedik.

Az ETH Long/Short aránya egy alá süllyedt. Ezzel azt jelzi, hogy a long pozíciók száma csökkent. Ennek oka lehet a befektetők medvés kilátásai az érmével szemben.

ethereum

Forrás: coinglass.com

Olvastad már? A Bitcoin árfolyama 5%-ot esett 60 perc alatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!