A Bitcoin árfolyama 5%-ot esett 60 perc alatt

-

A Bitcoin árfolyama március 3-án alig több mint 60 perc alatt több mint 5%-ot esett 23.500 dollárról 22.240 dollárra, a Silvergate Capital kriptobankkal kapcsolatos bizonytalansági hullám miatt.

Az áresés 22 milliárd dollárt tüntetett el a Bitcoin teljes piaci kapitalizációjából, amely a Cointelegraph Markets Pro szerint jelenleg 430,9 milliárd dolláron áll.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Eth, XRP, Cardano,MATIC, és más, altcoinok is hasonlóan nagy zuhanást szenvedtek el.

Markus Thielen, a Matrixport digitális eszközplatform kutatási vezetője a Cointelegraphnak elmondta, hogy szerinte az áresés a Silvergate Bank közelmúltbeli vitájával függ össze.

Amelynek során késett az éves 10K pénzügyi jelentés benyújtása, emellett az Egyesült Államok szabályozóinak fokozott erőfeszítéseivel, amelyek a bankok és a kripto cégek közötti kapcsolatok csökkentésére próbálnak törekedni:

„A csökkenés a Silvergate Bank okozta folyamatos kiesésnek köszönhető, mivel most nagyobb a bizonytalanság a fiat on-and-off pályán. Emellett most szélesebb körű iparági aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az amerikai szabályozók megpróbálják elvágni a kriptotársaságok és az FDIC által biztosított bankok közötti újabb banki kapcsolatokat”.”

„Mindazonáltal ez Hongkong és Kína kezére játszik, amelyek egyre inkább kripto-barátabbá válnak.”

bitcoin
Forrás: tradingview.com

„A stablecoin-aktivitás növekedését láttuk annak jeleként, hogy a kripto cégek ezeket használják a pénz mozgatására” – tette hozzá.

Több technikai elemző a Twitteren azt állította, hogy megjósolta a 23 000 dolláros ellenállásról való esést.

A BTC-t utoljára február 15-én jegyezték 22 250 dolláron.

A meredek esés annak ellenére következett be, hogy a 2023-as év stabilan indult, a BTC még mindig 34,8%-kal emelkedett az évben. Január 1-jén 16.550 dolláron cserélt gazdát.

Az Ethereum szintén 4,74%-ot esett, 1.644 dollárról 1.566 dollárra, ami 9 milliárd dolláros törlést okozott a piaci capjából egy óra alatt.

Olvastad már? A Binance AI-vel működő NFT generátora új rekordot állít fel

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!