70 millió dollárnyi kriptopénzt adományoztak az ukrán kormánynak

-

A Chainalysis számaiból kiderül, hogy az ukrajnai háború kezdete óta a kormány által létrehozott tárcákba 70 millió dollár érkezett.

A legnépszerűbbnek az ETH számít, ezt követi a BTC és az USDT stablecoin.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kijevi kormány nem sokkal a 2022 februári támadás után már elkezdte fogadni a kriptoadományokat védelmi és egyéb célból.

Utána márciusban a Chainalysis elmondása szerint már elérték az 56 millió dollárnyi adományt, a felhasználók ennyit utaltak az ukrán kormány tárcáiba a különböző kriptopénzekből.

A kutatók kiemelték, hogy az adományok többnyire a két legnagyobb kapitalizációjú kriptó, a BTC és az ETH használatával érkeztek meg.

A kormány mellett különböző segélyszervezetek is kaptak adományokat, amelyek humanitárius célból használják fel a kapott pénzt.

Az Elliptic, egy blokklánc-elemző vállalat elmondása szerint a támogatók mostanra összesen 212 millió dollárnyi kriptót küldtek a segélyszervezeteknek.

„Ezek az összegek nem tűnnek nagynak a fiat adományok mértékével összehasonlítva, de rávilágítanak, hogy a kriptósok világszerte szeretnének segíteni, és azt is megmutatja, hogy az ukrán kormány hajlandó foglalkozni a kriptopénzekkel is.”

ukrán
Forrás: chainalysis.com

A Chainalysis rávilágított, hogy a katonai műveletek mellett az adományozott kriptopénzek a háború sújtotta gazdaság helyzetén is segíthetnek.

Az ukrajnai kriptós adopció mértéke nagyot emelkedett a háború kitörése óta, a 2022 Crypto Global Adoption Index adataiból kiderül, hogy az ország jelenleg a dobogó harmadik helyén áll az elfogadottsági listán.

Az orosz elfogadottság viszont csökken, annak ellenére, hogy ők is fogadnak kriptopénzes adományokat.

A Chainalysis úgy találta, hogy a különböző orosz, kriptoadományokat fogadó csoportok száma nagyjából 100 lehet, de összesen mindössze 5,4 millió dollárnyi adományt kaptak eddig.

Az adományok körüli másik érdekes tény, hogy a legtöbb esetben a küldött kriptopénzek végül nagy, centralizált tőzsdéken kötnek ki.

Az oroszok részére küldött adományok 87,3%-a tőzsdei tárcákba került.

A Chainalysis azt is kiemelte, hogy a kriptopiaci likviditás nagyon kicsi, így az oroszok elleni szankciókat nem lehet kriptopénzek használatával kikerülni.

Olvastad már? A Fetch AI & Cardano rally következhet

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!