A Binance ügyében vizsgálódnának az USA politikusai

-

Három amerikai szenátor különböző dokumentumokat kért be a Binance tőzsdétől és annak amerikai leányvállalatától, és állítólagos illegális üzleti gyakorlatokról akarnak válaszokat kapni.

Elizabeth Warren, Chris Van Hollen és Roger Marshall nyílt levelet küldött a tőzsdének, amelyben átláthatóságot követeltek, úgy fogalmazva, hogy CZ üzleti praktikái felvetik a törvényesség kérdését, és, hogy biztonságban van-e az ügyfelek pénze.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A levélben, amelyet a Binance ügyvezetője, CZ, és a BAM Trading Services ügyvezetője, Brian Shroder részére címeztek, a kriptotőzsde meghatározott adatairól kérdeznek a politikusok, és meg akarják ismerni a Binance pénzügyi, kockázatkezelési, törvényi megfelelőségi gyakorlatait, mivel szerintük lehetséges, hogy az üzemeltetők megsértik a törvényeket.

A Binance és az USA területén működő Binance.US jogilag két külön vállalatnak számít, és ez utóbbi tartozik a BAM Trading Services hatáskörébe.

A szenátorok elmondták, már a sajtó is több alkalommal adott hírt a tőzsde ellen folyó több hatósági vizsgálatról, amelyek főleg az FTX tőzsde bedőlés után indultak.

„A Binance és a hozzá köthető vállalkozások tudatosan megkerülik a szabályokat, megsértik a szankciókat, a fogyasztóik és a törvényhozók elől pedig alapvető pénzügyi információkat hallgatnak el.”

A szenátorok szerint a tőzsde vezetőségének a hozzáállása és a viselkedése megkérdőjelezi, hogy egyáltalán törvényesen működnek-e, és aggodalomra ad okot a felhasználók pénzének a biztonsága esetében.

Emellett azt is kiemelték, hogy a tőzsde tevékenysége veszélyeztetheti a kriptopiac stabilitását, és a szélesebb értelemben vett pénzrendszer működését is.

A levélben az is olvasható, hogy a tőzsde megbízott egy szolgáltató céget, a francia Mazars csapatát, hogy végezze el a tőzsde auditját a pénzügyi tartalékok tekintetében.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az audit után viszont a Mazars törölte a weboldalt, amelyen az eredményeket közölték, és felfüggesztették a szolgáltatások nyújtását a kriptoipari cégeknek.

A szenátorok a levélben felvetett kérdésekre, és az azokhoz kapcsolódó dokumentumok bemutatására március 16-ig adtak időt a tőzsde számára.

A megtekinteni kívánt dokumentumok között megtalálható a Binance és a leányvállalatainak az éves eredménykimutatása, 2017-től mostanáig.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 

Binance Klub Csatlakozás: https://www.facebook.com/groups/405486237416873
Binance Kedvezményes Meghívó: https://accounts.binance.me/en/register?ref=MYLIHW1T
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

Emellett a belső, pénzmosás elleni, terrorfinanszírozási, és személyazonosítási eljárások dokumentációját is bekérték.

A szenátorok levelének a másolatát Gary Gensler, a SEC vezetője is megkapta, de a címzettek között megtalálhatjuk a CFTC elnökét, Rostin Benhamet, és az Igazságügy-minisztérium főügyészét, Merrick B. Garlandot is.

Olvastad már? A Coinbase felvásárolja a One River Digital-t

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!