Oroszország központi bankja szerint a járvány még inkább megdobta a CBDC-k iránti érdeklődést

-

A koronavírus miatti válság új lehetőségeket vázolt fel a világgazdaság számára, köztük a digitális valutákat is.
A koronavírus járvány rávilágított a jelenlegi gazdasági rendszer sebezhetőségeire, jelentősen felpörgette a destabilizációt okozó tényezőket, mint az egyre növekvő lakossági és államadósság a feltörekvő piacokon.

A Központi Bankok Kormányzói Klubjának online ülését Elvira Nabiullina, az Orosz Központi Bank kormányzója rendezte meg, a képviselők mind egyetértettek abban, hogy a jelenlegi válságnak messze-menő következményei lehetnek.
Az ülésen 26 központi bank képviselője vett részt a közép-ázsiai, fekete tengeri, balkáni és egyéb régiókból. Az ülésen szó esett az e-kereskedelem terjeszkedésétől, valamint a digitális fizetési technológiákról.
A központi bankok szemszögéből az ilyen tényezők miatt még komolyabban kell venni a központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) kérdését.
A központi bankok jelentős hányada már foglalkozik valamilyen szinten a CBDC-k fejlesztésén, 2016 óta sokkal többen beszélnek a témáról.
Egy későbbi ülésen Alexey Zabotkin, a Bank of Russia helyettes kormányzója elmondta, a törvényhozók megvitatták, a CBDC fronton fokozottan előrelátónak kell lenniük a járvány alatt.
A Bank of Russia összefoglalója alapján az ülés résztvevői mind egyetértenek abban a kérdés, hogy fel kell mérni a CBDC-k hatását a pénzügypolitikára és pénzügyi stabilitásra, valamint azt is megtárgyalták, hogyan fejleszthetnek megelőzési szándékkal a kiberbiztonságon.
Az ülésen nem csak a CIS országok vettek részt, Izrael, Kína, az IMF, a Világgazdasági fórum (WEF), valamint a Nemzetközi Fizetések Bankja képviselői is csatlakoztak.

A Nemzetközi Fizetések Bankja már korábban is kielemzett CBDC próbálkozásokat. Emellett az IMF számos egyéb központi bankkal együtt dolgozik a CBDC-k kutatásán, miközben a WEF a nemzetközi kormányzás szinten fejleszt egy CBDC keretrendszer.
Amellett, hogy a CBDC-k kihívást jelentenek nemzetközi kooperáció, szabványok, pénzügypolitika és technikai átárhatóság szintjén Kína előnye a digitális jüan fejlesztésével tovább emeli a tétet geopolitikai szintet a globális pénzügyi rendszerek vezetői, így különösen az Egyesült Államok számára.

Olvastad már? A világ legnagyobb megújuló energiagyártói is érdeklődi kezdtek a kriptobányászás iránt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!