A választás fellendítette a határidős piacot is

-

Ahogy az USA elnökválasztása körüli hangulat emelkedett, úgy pezsdültek fel a kereskedők is, és vették fel a pozícióikat a CME platformján.
A Chicago Merkantile Exchange jelentős növekedést tapasztalt a BTC határidős kötéseiben.

„Helyi idő szerint reggel kilenc előtt már 6700 ügyletet nyitottak, összesen 33500 bitcoin értékben. Ez 75%-kal haladja meg a tavaly ilyenkori értéket, és több, mint a duplája az induláskori számoknak.”

A CME-nél egy kötés 5 BTC-vel egyenértékű, így eszerint a szavazás éjszakáján a bitcoin árfolyama alapján nagyjából 462 millió dolláros forgalmat bonyolított le a tőzsde.

A szóvivő azt is kihangsúlyozta, hogy ez a forgalom 75%-kal nagyobb, mint az eddigi napi átlagforgalom tavaly óta.
Ráadásul a tőzsde mostanra több nagy partnerrel rendelkezik, mint valaha, a CFTC saját definíciója alapján ide tartozó befektetők száma 102, amely szintén új rekord.
A november amúgy is jól indult, a BTC-kötések száma érzékelhetően növekedett eddig is:

„Az átlagos határidős részvétel november első két napján már 20%-kal megugrott, 11929 szerződést kötöttek. Az átlagos napi forgalom pedig már két héttel a választások előtt növekedni kezdett, október utolsó hetén már 167%-kal több ügylet zajlott le, mint a hónap első hetében.”

A CME összességében pozitívan értékeli 2020-at a bitcoinkereskedelem szempontjából. A BTC szép hozamot biztosított idén a tulajdonosainak, főleg, ha a márciusi 3800 dolláros aljról számoljuk. A mostani árfolyamokat közel három éve láttuk utoljára.

Olvastad már? Már csak egy nagy ellenállásra vagyunk a 20.000 dollártól

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!