Már csak egy nagy ellenállásra vagyunk a 20.000 dollártól

-

Miközben az Egyesült Államokban lezajlott elnökválasztás eredményei továbbra sem ismertek, a BTC jelentős ralin van már túl.
A mai nap során már a 16.000 dollárt is megközelítette, vagyis 2018. januári rekordok dőltek meg.

Más eszközosztályok szintén jól teljesítettek, ilyen volt például a Nasdaq, amely több mint 7%-ot emelkedett az elmúlt napokban.
A kriptopiac többi szereplője, például az ethereum szintén nem volt rest, az ETH értéke 445 dollárra növekedett.

BTC / USD heti csárt. Forrás: TradingView

A legutóbbi rekordot megelőző állapotok

A bitcoin heti grafikonja még egy utolsó akadályt mutat a következő rekordérték elérése előtt: ez pedig a 15.800 és 16.800 dollár közötti zóna ellenállása.
Hogy ez az áttörés egyszerre történjen meg, arra nem sok esély mutatkozik, lévén, hogy a bitcoin már most több mint 50%-ot növekedett az utóbbi hetekben.
Mivel a rali így nagyon elhúzódóvá válna, több indikátor is arra utal, hogy nem valószínű a pozitív folytatás. Más szavakkal, a kereskedők minden bizonnyal még kiveszik a gyors profitjaikat ebből a kis időköz alatt lezajlott nagy raliból.

A heti grafikon alapján pedig úgy néz ki, hogy a legvalószínűbb támaszszint valahol 11.600 és 12.000 dollár között lesz majd. Ez a terület kritikus ellenállásnak minősült az elmúlt évek során, ahogy a bitcoin árfolyama folyamatosan elutasította annak áttörését.
A támasz / ellenállás ilyen viszonylatban vett megváltozása azonban nem ok az aggodalomra, hiszen egy viszonylag egészséges folyamatról árulkodik.

Eddig nem látott szinteken a félelem és kapzsiság index

A félelem és kapzsiság indexe, amely jelenleg 90-es értéken van, extrém kapzsiságot jelez, és figyelmezteti a kereskedőket, nehogy egy korrekció meglepetés legyen a számukra.

A Crypto Fear and Greed index. Forrás: Alternative.me
Amikor legutóbb jártunk ezen a szinten, az 2019 szeptemberében volt. Az a rali 3200 dollárról 13.800 dollárig röpítette az árfolyamot, majd egy 50%-os korrekcióval zárult az azt követő hónapokban.
A kriptopénzek összesített piaci kapitalizációja is egyértelműen áttörte korábbi rekordját, a 390 milliárd dollárt.

Forrás: TradingView

A kriptopénzek teljes piaci kapitalizációja, egyhetes csárt. Forrás: TradingView
Ez akár még egy 500 milliárd dollárig való ralizás előszele is lehet – amely a csárt következő ellenállási zónájának tűnik. Egy ilyen rali fenntartásához azonban az összpiaci értéknek stabilan 390 milliárd dollárt fölött kell maradnia, amely potenciálisan egy bullish támasz / ellenállásváltozást eredményezhet.

Ezekre a szintekre érdemes figyelni


 
BTC / USD heti csárt. Forrás: TradingView
A kriptopénz napi grafikonja arról tanúskodik, hogy a bitcoin nagyobb időkereten a 16.000 dolláros ellenállási szinthez közelít.
A támaszok, amelyekre érdemes figyelni, a fenti grafikonon kijelölésre kerültek. Az első támaszszint ezen a területen a 14.000 – 14.200 dollár, ezeken tehát érdemes rajta tartani a szemüket a kereskedőknek rövid távon.
A napi grafikonon a 12.800 és 13.100 dollár közötti zóna, valamint a 11.600 dollár figyelemre méltó, hiszen ezek jó belépési pontok lehetnek majd egy esetleges korrekció esetén (pl. ha nem sikerül 16.000 dollár fölé törni).

Mindent összevetve, az érzelmek még mindig nagyon bullishak, az árfolyam pedig több éves ellenállásokat tipor lábbal, mindössze egy nagy ellenállási szint van előttünk 16.000 dolláron, mielőtt sikerülne újra megdönteni a történelem legnagyobb bitcoinrekordját, a 20.000 dollárt.

Olvastad már? 10 millió dolláros összértékig növekedett egy Ethereum-alapú játék

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!