A világ legnagyobb megújuló energiagyártói is érdeklődi kezdtek a kriptobányászás iránt

-

Mi az a pont, ahol már elég zöld a kriptobányászás?
Az En+ Group a világ vezető alacsony széntartalmú alumínium és a világ legnagyobb vízi energia előállítója, most pedig elindították első kriptopénzbányász vállalkozásukat.

Az új Bit+ cég célja, hogy minél karbonsemelgesebb módon építsenek kriptobányász üzemeket. Az En+ Group üzlettársa az orosz BitRiver cég, amely hostolási szolgáltatásokat nyújt intézményi kriptobánya-üzemeltetők számára.
A Bit+ első lépése, hogy egy új létesítményt építsenek, közel a BitRiver Bratski data centeréhez, az oroszországi Irkutszk régióban.
Az En+ Group 10 MW energiát szolgáltat a létesítménynek, amely moduláris bányászgépekből áll, és már üzemképes is. A cég terve, hogy 40 MW-ig növelje a létesítmény kapacitását.
Első lépésként 14 moduláris egységet telepítenek, melyeket módosított konténerekben tárolnak, melyek akkorák, mint egy hagyományos kriptobányász data center. Minden egységbe 400 darab Bitmain S19 Pro bányászgép kerül.
Az En+ Group egy hivatalos bejelentésben elmondta, azért esett az Irkutszk régióra a választásuk, mivel ezek ideálisak arra, hogy alacsony karbonkibocsátású bányákat hozzanak létre:

„Az Irkutszk régióban található erőműveink alacsony széndioxid-kibocsátású, olcsó energiát nyújtanak megújuló forrásokból, a felesleges energiát pedig eladhatjuk üzlettársainknak. Továbbá, az alacsony hőmérséklet miatt tovább csökken a data centerek energiaigénye, így még hatékonyabb módon üzemelhetnek.”

Továbbra is a magas energiafogyasztás a kriptoszektor gyenge pontja, különösen a bitcoin esetén, ahol számítástechnikailag nagyon sokba kerül az algoritmus és így a rendszer fenntartása.
Az elmúlt időszak során az energetikai szakértők egyre kevésbé foglalkoznak a bitcoin energiafogyasztásával.

Mára sokkal inkább azzal foglalkoznak, hogy az ehhez szükséges energiát hol és milyen módon állítják elő, mivel így lehet a legjobban biztosítani, hogy a környezet minél kevésbé károsodjon az előállítás szintjén.
A pénzügyi és geopolitikai szereplők a globális klímapolitika végjátékba léptek, így kérdéses, hogy a fenntarthatósághoz elég lesz-e, hogy a kriptopénzekhez szükséges energiát egyre zöldebb módon állítják elő.

Olvastad már? Szépen beindult a bitcoin, már a 2018 januári szintet is elértük

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!