Szépen beindult a bitcoin, már a 2018 januári szintet is elértük

-

A BTC mostani emelkedése egyes szakértők szerint elsősorban a tőkeáttétes kereskedők spekulációinak köszönhető, mivel nagy mennyiségű határidős szerződést kötöttek.

A CryptoQuant piaci elemzőcég a napokban publikált egy felmérést, amelyben a Binance tőzsde tőkeáttételes üzletkötéseit vették szemügyre.

A nyitott pozíciókat összevetik a tőzsde teljes bitcoinkészletével, és ez adja ki az áttételi arányt. Ez az arány pedig most éppen új magasságokba tör.
November 3-án lett meg a rekord, ekkor ez az arány a 0,18-as értéket vette fel, ilyen magas még nem volt. Ez szinte pontosan a bitcoin által kirajzolt, 13.400 dolláros dupla alj feltűnése előtt történt.
Az új adatok alapján pedig az ilyen tőkeáttételes ügyletek emelhetik 2020-ban új magasságokba az árat. Ez pedig azt jelenti, hogy rövid távon nézve megnövekedett volatilitással számolhatunk.


A Binance ugyanaznap mérte az eddigi legnagyobb kiutalást is, összesen 58861 bitcoint vettek ki a tőzsdéről 24 óra alatt.
Nem ők az egyetlenek, akik ekkora ugrást tapasztaltak. A Skew által begyűjtött adatok alapján látható, hogy a határidős kötések száma általánosságban is megnőtt, az összértékük pedig meghaladta az 5 milliárd dolláros szintet.
Ezek a számok annak ellenére emelkednek, hogy a BitMEX, az eddigi piacvezető határidős derivatívaplatform hatalmas visszaesést könyvelhetett el az USA vádemelésének következményeként.

Forrás: skew.com

A Messari kommentárja szerint ez a felugrás az ügyletkötések számában alapvetően bikás hangulatra utal, és ezt jelzi a long pozíciók túlsúlya is. Ráadásul a rendelkezésre álló adatok alapján úgy tűnik, friss tőke is elkezdett beáramlani a piacra.

„Az emelkedő trend során növekszik a határidős ügyletek száma is, ráadásul az árfolyam önmagában is felfelé tart. Ez akár azt is jelentheti, hogy friss pénz lépett be a piacra.”

Ezzel együtt a tőzsdéken tárolt BTC mennyisége idén május óta folyamatosan csökken. Ez akkor szokott bekövetkezni, mikor a vásárlók hosszabb távon kezdenek gondolkodni, és inkább hidegtárcákba utalják ki a coinjaikat.

A Bitfinex long pozíciói is emelkedést mutatnak október eleje óta, számuk 25.000-ről 29.000-re emelkedett.
A shortok száma is megugrott, 3250-ről 6770-re, de egyértelműen a bikák uralják most a piacot. Az idei éves rekordot is sikerült meghaladni, a bitcoin már 15.000 dollár fölött jár.

Olvastad már? Hoskinson elárulta, miért tartanak olyan sokáig a Cardano frissítései

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!