Hoskinson elárulta, miért tartanak olyan sokáig a Cardano frissítései

-

A KiBloc Show-ban adott interjújában Charles Hoskinson, az IOHK társalapítója annak okairól beszélt, miért nincsenek konkrét dátumok a Cardano jövőbeni terveivel kapcsolatban.
A Gogouen korszakban lezajló fejlődések megvitatása közben Hoskinson elárulta, miszerint minden egyes frissítés kihívást jelent, hiszen rengeteg munkát kell azokkal párhuzamosan végezniük.

Miért tart olyan soká, míg egy-egy frissítés lezajlik

Az IOHK október 29-i termékét már régóta nagy várakozás övezi, hiszen a vállalat elárulta, kemény munkálatokat folytattak le a Cardanón.
A KiBloc Show-ban Charles Hoskinson kommentálta a fejlődést, valamint megosztott néhány gondolatot a jövőbeni fejlesztések ütemtervéről.
Bár alapvetően elégedett volt a Goguen által végbemenő fejlesztésekkel, megjegyezte, hogy továbbra is nagy mennyiségű munkát kell még lefolytatni. Mint mondta, több csapat dolgozik párhuzamosan mindenen a Bashótól a Catalys Projectig, amely a teljes folyamatot még idő- és munkaigényesebbé teszi.
A Goguen különösen nagy kihívást jelent a vállalatnak, hiszen nemcsak a technikai tökéletességre, de az elfogadottságra és a kereskedelmi stratégiákra is nagy hangsúlyt kell fektetniük. Az IOHK havi termékfrissítésének célja, hogy mindezen dimenziókat bemutassa, valamint hogy demonstrálja az elért eredményeket – fejtette ki.
Ez a lassú fejlesztési folyamat azonban nem mindig tetszik a nagy nyilvánosságnak.
Hoskinson azt mondta, „egy kissé megdöbbentették” a Cardano-közösség elvárásai. Bár a nyilvánosság mindig valamilyen bombasztikus bejelentést vár az IOHK három óra hosszúságra nyúló termékfrissítéseitől, a fejelsztések nem mindig foglalnak el megbecsült helyet a kriptomédián belül.
„Nem fejlesztheted túl a rendszert” – mondta később az interjú során, hozzátéve, hogy minden egyes nagy platform a Microsofttól az Ethereumig levonta már a következtetéseket a gyors frissítésekből.
Példának okáért, egy nagyon kicsi sebezhetőség volt az, amely 2016-ban a DAO hackjét lehetővé tette. Az ilyen sebek évekig gyógyulnak, és nagyon beárnyékolhatják egy hálózat ambiciózus fejlesztéseit.
A Cardanónak azonban még soha nem kellett ilyen nagy gondokkal szembenéznie történelme során. Hoskinson szerint ez egyértelmű bizonyítéka a fejlesztésekhez való óvatos viszonyulásuk jótékony hatásának – kiegyensúlyozva azok szükségleteit, akik a rendszert használják.
A lassú fejlesztési folyamat, amely 6 hónapjába került az IOHK-nak, valójában nagyon bonyolult folyamatokat foglal magában.
A Byronról Shelley-re való frissítés is unalmas vállalkozás volt. Hoskinson azt mondta, pontosan ezért folytatják a további fejlesztésekkel – a Goguen, a Basho és a Volatire még hátra van.

A Cardano izgalmas 6 hónapnak néz elébe

Bár az interjú nagy részében a Cardano elvontabb oldalairól volt szó, az ágazatra gyakorolt hatással és a jövőbeni tervekkel kapcsolatban Hoskinson megosztott egy nyers ütemtervet a blokklánc legfontosabb frissítéseiről.
A d paraméter, egy olyan mérőszám, amely a blokklánc decentralizáltságáról árulkodik, márciusra reményeik szerint eléri a 0-t, mondta.
Egy múlt heti kérdezz-felelekben Hoskinson azt is elmondta, hogy a d paraméter 0,52-ről 0,5-ös értékre csökkent, ami azt jelenti, hogy a Cardano-hálózat blokkjainak 50%-át már a stake poolok, nem pedig maga az IOHK kezeli.
A k paraméter, amely a hálózaton működő poolok kívánt számát jelenti, szinten növekedni látszik. Hoskinson elárulta, a vállalat tervei között szerepel a k paraméter értékének 500-ra való növelése még novemberben, majd a jövő év első felében ez a szám elvárásaik szerint elértné az 1000-et.

A Cardano-közösség számára mindez azt jelenti, hogy drasztikus növekedésekre kell számítaniuk a hálózaton üzemelő poolok tekintetében.
Ez hatalmas lehetőséget jelent a pool kezelőinek is, hiszen lehetőségük lesz belépni egy még kompetitívebb környezetbe, azok pedig, akik vagyonuk stake-elése mellett döntenek, szintén szélesebb kínálatpalettával találhatják szembe magukat.

Olvastad már? A Grayscale az eddigi legnagyobb heti bitcoin bevásárlását könyvelhette el

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin miért érheti el a 60.000 dollárt a 72.000 dolláros rally előtt?

A piaci elemzés kimutatta, hogy a Bitcoin (BTC) 67.740 dollárra való megugrása nem jelenti azt, hogy az árfolyam nem fog tovább zuhanni. Valójában van rá...

Nem érdemes aggódni a bitcoin ETF-ek egyenlege miatt

A spot Bitcoin ETF-ek négy hónappal az amerikai pénzügyi piacokon való megjelenésük után már a kriptovaluta ökoszisztéma kulcsfontosságú részévé váltak. Ugyanakkor Eric Balchunas, a Bloomberg...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.20.

Prémium Bitcoin (BTC) Úgy tűnik, hogy rövid távon a Bitcoin (BTC) árfolyama egy sávban ragadt, de hosszú távon a token egy előre beprogramozott emelkedést követ. A jól ismert...

Venezuelában betiltják a kriptobányászatot

A venezuelai kormány csatlakozott azon országok sorához, amelyek nem nézik jó szemmel a kriptobányászatot annak hatalmas energiaigénye miatt. Egy helyi híroldal szerint Venezuela Villamosenergia Minisztériuma...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!