A bitcoin miatt 60%-ot esett a Binance defi index

-

A Binance DeFi Composite Index hatalmasat esett, miután kora szeptember óta 60%-ot esett a defi szektor.
A bitcoin hirtelen növekedése továbbra is tőkét szív el az altkoin piacokról, a legtöbb kriptopénz nem tud lépést tartani a bitcoinnal.

A defi szenved miközben szárnyal a bitcoin

A Binance Futures augusztus végén indította el a DeFi Composite Indexe, közel 1200 dolláron volt a csúcsa, amely mára 400 dollárig zuhant.
A Binance adatai alapján legtöbb defi token értéke 70-90%-ot esett szeptember óta. Október elején az Index értéke már 507 dollárig zuhant. A csúcsot 1189 dolláron érte el augusztus végén.
Az elmúlt 25 nap során csupán 8 defi token, köztük az AAVE és az UNI mutatott semleges korrelációt a bitcoinnal. További nyolc token azonban teljesen negatív korrelációt mutatott.

„13-ból 7 defi token negatív korrelációt mutat az ethereummal, annak ellenére, hogy az ethereum áll a defi ökoszisztéma mögött. A defi negatív korrelációja nem meglepő miután szeptemberben kipukkadt a defi lufi.”

A héten 1,8 milliárd dollár volt a decentralizált UniSwap tőzsde forgalma, ez teszi ki a decentralizált tőzsdék oroszlánrészét, az összes ilyen tőzsde forgalma nagyjából 2,8 milliárd dolláron áll.

A bitcoin összértéke, kereskedelmi forgalma és dominanciája is emelkedik

Mindeközben a bitcoin piaci dominanciája gyors növekedésnek indult, szeptember eleje óta közel 10%-ot emelkedett.
A Binance elmondta, hogy a bitcoin kereskedelmi forgalma is hatalmas mértékben megemelkedett, amely az „elmúlt pár hónap során háttérbe szorulhatott, amíg a média az altkoinokkal foglalkozott.”
Azonban októberben teljesen a bitcoin javára fordult a piac.

Forrás: Binance

A Binance mindenesetre úgy gondolja, hogy a defi piacoknak erős alapjaik vannak. Annak ellenére, hogy nagyot esett a szektor, továbbra is 11 milliárd dollár fölött van az elmúlt 30 nap során defi szektorban zárolt tőke összege.

Olvastad már? Már csak egy nagy ellenállásra vagyunk a 20.000 dollártól

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem érdemes aggódni a bitcoin ETF-ek egyenlege miatt

A spot Bitcoin ETF-ek négy hónappal az amerikai pénzügyi piacokon való megjelenésük után már a kriptovaluta ökoszisztéma kulcsfontosságú részévé váltak. Ugyanakkor Eric Balchunas, a Bloomberg...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.20.

Prémium Bitcoin (BTC) Úgy tűnik, hogy rövid távon a Bitcoin (BTC) árfolyama egy sávban ragadt, de hosszú távon a token egy előre beprogramozott emelkedést követ. A jól ismert...

Venezuelában betiltják a kriptobányászatot

A venezuelai kormány csatlakozott azon országok sorához, amelyek nem nézik jó szemmel a kriptobányászatot annak hatalmas energiaigénye miatt. Egy helyi híroldal szerint Venezuela Villamosenergia Minisztériuma...

Chainlink (LINK) technikai elemzés 05.20.

Prémium Chainlink (LINK) A token rendkívüli erőt mutat, mivel úgy tűnik, hogy a bikák kapituláltak a múlt héten bekövetkezett bikás visszapattanást követő rallyt követően. A volumen konzisztens volt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!