A bitcoin miatt 60%-ot esett a Binance defi index

-

A Binance DeFi Composite Index hatalmasat esett, miután kora szeptember óta 60%-ot esett a defi szektor.
A bitcoin hirtelen növekedése továbbra is tőkét szív el az altkoin piacokról, a legtöbb kriptopénz nem tud lépést tartani a bitcoinnal.

A defi szenved miközben szárnyal a bitcoin

A Binance Futures augusztus végén indította el a DeFi Composite Indexe, közel 1200 dolláron volt a csúcsa, amely mára 400 dollárig zuhant.
A Binance adatai alapján legtöbb defi token értéke 70-90%-ot esett szeptember óta. Október elején az Index értéke már 507 dollárig zuhant. A csúcsot 1189 dolláron érte el augusztus végén.
Az elmúlt 25 nap során csupán 8 defi token, köztük az AAVE és az UNI mutatott semleges korrelációt a bitcoinnal. További nyolc token azonban teljesen negatív korrelációt mutatott.

„13-ból 7 defi token negatív korrelációt mutat az ethereummal, annak ellenére, hogy az ethereum áll a defi ökoszisztéma mögött. A defi negatív korrelációja nem meglepő miután szeptemberben kipukkadt a defi lufi.”

A héten 1,8 milliárd dollár volt a decentralizált UniSwap tőzsde forgalma, ez teszi ki a decentralizált tőzsdék oroszlánrészét, az összes ilyen tőzsde forgalma nagyjából 2,8 milliárd dolláron áll.

A bitcoin összértéke, kereskedelmi forgalma és dominanciája is emelkedik

Mindeközben a bitcoin piaci dominanciája gyors növekedésnek indult, szeptember eleje óta közel 10%-ot emelkedett.
A Binance elmondta, hogy a bitcoin kereskedelmi forgalma is hatalmas mértékben megemelkedett, amely az „elmúlt pár hónap során háttérbe szorulhatott, amíg a média az altkoinokkal foglalkozott.”
Azonban októberben teljesen a bitcoin javára fordult a piac.

Forrás: Binance

A Binance mindenesetre úgy gondolja, hogy a defi piacoknak erős alapjaik vannak. Annak ellenére, hogy nagyot esett a szektor, továbbra is 11 milliárd dollár fölött van az elmúlt 30 nap során defi szektorban zárolt tőke összege.

Olvastad már? Már csak egy nagy ellenállásra vagyunk a 20.000 dollártól

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!