Kisebb zuhanás után újra megindult a defipiac

-

Szerdán és csütörtökön egyértelmű jelei voltak a kapitulációnak a vezető Etherum-alapú defitokenek befektetőinek körében.

A CryptoSlate piaci adatai alapján az ágazat top coinjai több tucat százalékot veszítettek értékükből, mindenféle enyhülés nélkül.

A Yearn.finance (YFI) is több mint 20%-ot esett egyetlen nap leforgása alatt, miközben több befektető is bejelentette a Twitteren, hogy inkább a bitcoinba és más „biztonságos menedék”-be menekülnek.

Az események furcsa fordulataként azonban a defipiac hirtelen szárnyalásba kezdett.

Mindez egybeesik azzal a nagyszerű történéssel, hogy a bitcoin mindössze szerény 20 dollárra került a 16.000 dolláros technikai szinttől.

A bika piacokon, amikor a bitcoin tetőzik, a profitok gyakran az altcoinok között oszlanak szét, ahogy a befektetők próbálnak minél több bitcoint felhalmozni.

Magasabbra lőttek a deficoinok

A CryptoSlate piaci adatai szerint az elmúlt 24 órában a defipiac pozitív életjeleket mutatott.

A szektor olyan kulcscoinjai mint a Uniswap, az Aave, a Compound, a Synthetix Network Token vagy a Yearn.finance is 10-30%-os ralit produkáltak a tegnapi kapitulációt követően.

Arthur Cheong, a DeFinance Capital alapítója azt mondja, hogy ez a fordulat a defipiacokon formálódó „magas volumen” eredménye. Megosztott egy csártot, ami azt mutatja, hogy ő maga még 28 dollárnál vett AAVE-t nagyobb tételben. A coint azóta már 38 dolláron kereskedik.

A láncadatok azt jelzik, hogy az olyan intézményi játékosok mint Cheong, tömegesen halmozzák fel a deficoinokat.

Ahogy arról a CryptoSlate beszámolt, a Nansen adatelemforrás szerint a Jump Trading legalább 75 millió dollárnyi kriptopénz tárol, beleértve több millió dollárnyi COMP-ot, KEEP-et, HXRO-t, NMR-t, OXT-t, és MKR-t. A cég szintén ötmillió dollárt halmozott fel COMP-ból csak a múlt hét során.

Hasonlóan, a Saniment elemzőcég is arról számolt be, hogy „sok ETH-alapú altcoin bálnája is feltöltötte a nem tőzsdei táskáját. Az ETH, LINK, REN, ELF, KNC és ZRX dollárárfolyama szintén éves rekordokat értek el a utóbbi napokban.

Ez lenne a tényleges gödör?

Bár szinte biztos számítanunk kell egy erős visszapattanásra, nincs mindenki meggyőződve arról, hogy ez lenne a tényleges árfolyamgödör.

Ari Paul, a BlockTower Capital információs és vezérigazgatója nemrég megosztotta gondolatait a defipiacról.

Egy szeptemberben közzétett Twitter-bejegyzésére hivatkozva, amelyben azt jósolta, hogy a mostani lépések alacsonyabb szintekre juttatnak majd el minket, azt mondta, hogy a 85%-os alj a mindenkori rekordtól még mindig nem megbízható belépési pont:

„A defi már 85%-ot esett? Ennél a pontnál „kezdi el” megkeresni az értékét, de ne feledjük, hogy a 85 százalékpontról 95% százalékpontra való zuhanás tovább 65%-os esést jelent.”

Olvastad már? Már csak egy nagy ellenállásra vagyunk a 20.000 dollártól

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!