Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

-

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként.

Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a digitális eszközpiacok felügyeletét, hogy megfékezze és büntesse a bennfentes kereskedelmet és a piaci manipulációs rendszereket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A rendelet 5.000 és 5 millió euró közötti bírságokat ír elő, a szabályszegések súlyosságától és mértékétől függően.

A MiCA szabályozási keretrendszer hatásai

Az először 2022-ben elfogadott európai uniós MiCA szabályozási keretrendszer nehéz döntésekre kényszeríti a blokklánccégeket, míg a decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollok a nehéz választás előtt állnak, hogy teljesen decentralizálják hálózataikat, vagy alávetik magukat a keretrendszer pénzmosás elleni és ügyfélismereti szabályainak.

Forrás: Európai Unió

A teljesen decentralizált hálózatok mentesülnek a MiCA jelentési kötelezettségei alól.

Az alapítványok és más, a decentralizált közösségek mérséklését segítő közvetítők használata miatt azonban ezek a protokollok azt a kockázatot hordozzák magukban, hogy megsértik a MiCA kellően decentralizált hálózatra vonatkozó meghatározását.

Ez azt jelenti, hogy ezeknek a DeFi protokolloknak vagy teljesen decentralizálódniuk kell, vagy el kell fogadniuk azt a helyzetet, hogy a felhasználóknak hitelesítő adatokat kell benyújtaniuk – ami sok hálózati résztvevő számára nehéz feladat.

A központosított Binance nemrég tájékoztatta európai ügyfeleit, hogy a MiCA keretrendszerrel összhangban átáll egy olyan modellre, amely a stablecoinokat engedélyezett vagy nem engedélyezett kategóriákba sorolja, és a felhasználókat idővel lassan átállítja az új rendszerre.

Richard Teng, a tőzsdeóriás vezérigazgatója azt is megjegyezte, hogy a Binance nem vonja ki ezeket a stablecoinokat a spot piacokról, csak bizonyos termékek esetében korlátozza az európai felhasználók számára való elérhetőséget.

Az Uphold szintén változtatásokat eszközölt, hogy megfeleljen az EU szabályozási felülvizsgálatának, és bejelentette hat stablecoin, köztük a Tether, Frax Protocol (FRAX), Pax Dollar (USDP), Dai, TrueUSD (TUSD) és Gemini Dollar (GUSD) törlését a listáról.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Stablecoinok: a fiat megmentője?

Az Európában növekvő szabályozási nyomás ellenére sok szakértő úgy véli, hogy a stabilcoinok előtt fényes jövő áll, és potenciálisan megóvhatják az adósságválságokat, amelyeket a túlnyomott fiat valuták gerjesztenek.

Az Egyesült Államok képviselőházának korábbi elnöke, Paul Ryan nemrégiben amellett érvelt, hogy a stabilcoinok segíthetnek enyhíteni az amerikai gazdaságban az adóssággal terhelt amerikai dollár által okozott hiányosságokat.

Jeremy Allaire, a Circle stabilcoin-kibocsátó vezérigazgatója szintén optimizmusának adott hangot a stablecoinok jövőjét illetően, kijelentve, miszerint meggyőződése szerint a stabilcoinok a következő évtizedben a pénzkínálat 10%-át fogják képviselni.

Olvastad már? A német kormány elkezdte volna a lefoglalt bitcoinok értékesítését?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!